De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Uit een dodenhuis, productiefoto © Royal Opera House - Clive Barda

Ontmoeting
Debat
Vincent Spronck, Donia Surowiec, Jean-Marc Mahy

Inleiding

In november staat de laatste opera van Leoš Janáček op het programma van de Munt. Uit een dodenhuis is gebaseerd op de gelijknamige roman van Fjodor Dostojevski, waarin de Russische schrijver zijn belevenissen in een Siberisch strafkamp verhaalt. Regisseur Krzysztof Warlikowski toont in zijn productie de actualiteit van dit quasi-uitzichtloze universum. Het nodigt als vanzelf uit tot een reflectie over de beleving van gevangenschap, de uitdagingen en perspectieven voor het actuele gevangeniswezen, en de belangrijke rol die daarbij is weggelegd voor kunst en cultuur. 

De Munt organiseert daarom een debatavond en nodigt Vincent Spronck (directeur gevangenis Vorst), Donia Surowiec (koorleidster in de gevangenis van Leuven-Centraal in het kader van het sociale programma van de Munt ‘Een brug tussen twee werelden’) en Jean-Marc Mahy (‘edu-acteur’ en voormalig gedetineerde) uit om vanuit hun persoonlijke ervaringen een licht op deze problematiek te werpen. Deze ontmoeting is gratis en toegankelijk voor iedereen. Het gesprek wordt gemodereerd door Mirjam Zomersztajn.

Data & tickets

Schedule

19.00

Plaats

Malibranzaal (Ateliers van de Munt)

Tarieven

Gratis

Taal

In het Nederlands en het Frans, telkens met simultaanvertaling

Data & tickets

Data