De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Solar, Icarus Burning

Opera met workshop van ½ dag op school of in de Munt voor de eerste graad van het secundair onderwijs + voorstelling in de Malibranzaal van de Munt

Tijdens de workshop dompelen we de hele groep onder in een eeuwenoude Griekse mythe.

Icarus en zijn vader Daedalus zitten opgesloten in het labyrint van Knossos op het eiland Kreta. De uitvinder Daedalus, die eerder al de bijl en het zeil had gemaakt, zoekt naar een ontsnappingsmogelijkheid. Snel ontdekt hij dat dat enkel mogelijk is via de lucht. Hij maakt daarop met veren twee enorme vogelvleugels die hij met bijenwas aan een houten geraamte bevestigt. Zijn zoon wil zijn kans wagen maar krijgt eerst nog goede raad van zijn vader: vlieg niet te laag voor de gevaren van de zee maar vlieg vooral ook niet te hoog. Want door de warmte van de zon kan de bijenwas smelten. Icarus luistert echter niet naar de adviezen van zijn vader, wordt overmoedig, vliegt steeds hoger en hoger, komt te dicht bij de zon en stort te pletter in de zee.

Howard Moody, die eerder The Brussels Requiem, Sindbad en Push in opdracht van de Munt componeerde, zorgt voor een nieuwe muzikale belevenis. Hij liet zich inspireren door Bruegels schilderij Landschap met de val van Icarus, dat hij in het Brusselse Museum van Schone Kunsten te Brussel ontdekte.

‘Solar, Icarus Burning’ wordt een hedendaagse voorstelling naar een oud verhaal, waarin milieubewustzijn en respect voor de natuur centraal staan. Gebracht door een nieuwe generatie: zangers van de Kinder-en jeugdkoren van de Munt en van onze MM Academy.

De workshop is een interactieve kennismaking met de personages en de thematiek uit de opera en leidt tot het bijwonen van de voorstelling in de Malibranzaal van de Munt.

Praktische info
  • 1/2 dag workshop op school of in de Munt
  • vanaf het tweede trimester
  • voorstellingen in maart
  • € 20 per deelnemer (workshop + voorstelling)
Schrijf uw klas in (1 formulier / klas)

Deel deze pagina