De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Arnis Alten - Millenium Images

Muzische dag: Solar, Icarus burning

Workshop in de Munt voor studenten van de lerarenopleiding lager onderwijs

De studenten maken op een actieve manier kennis met de workshop die werd ontwikkeld voor leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar lager onderwijs rondom het mythologisch verhaal ‘de vlucht van Icarus’.

Deze workshop is eveneens een voorbereidende dag om de voorstelling Solar bij te wonen. Howard Moody, die eerder The Brussels Requiem, Sindbad en Push in opdracht van de Munt componeerde, zorgt voor een nieuwe muzikale belevenis. Hij liet zich inspireren door Bruegels schilderij Landschap met de val van Icarus dat hij in het Brusselse Museum van Schone Kunsten ontdekte.

‘Solar’ wordt een hedendaagse voorstelling naar een oud verhaal, waarin milieubewustzijn en respect voor de natuur centraal staan. Gebracht door een nieuwe generatie: zangers van de Kinder-en jeugdkoren van de Munt en van onze MM Academy.

Praktische info
  • 1 lesdag in de Munt vanaf 2de trimester
  • € 13 € per student (zonder voorstelling)
  • € 20 € per deelnemer met schoolvoorstelling op 14 maart 2023
SCHRIJF UW KLAS IN (1 formulier / klas)