De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Arnis Alten - Millenium Images

De vlucht van Icarus

Workshop op school voor het 4de leerjaar en voor de 3de graad van het lager onderwijs met of zonder schoolvoorstelling ( Malibranzaal van de Munt).

Tijdens deze nieuwe workshop dompelen we de hele klas onder in een eeuwenoude Griekse mythe.

Icarus en zijn vader Daedalus zitten opgesloten in het labyrint van Knossos op het eiland Kreta. De uitvinder Daedalus, die eerder al de bijl en het zeil had gemaakt, zoekt naar een ontsnappingsmogelijkheid. Snel ontdekt hij dat dat enkel mogelijk is via de lucht. Hij maakt daarop met veren twee enorme vogelvleugels die hij met bijenwas aan een houten geraamte bevestigt. Zijn zoon wil zijn kans wagen maar krijgt eerst nog goede raad van zijn vader: vlieg niet te laag voor de gevaren van de zee maar vlieg vooral ook niet te hoog. Want door de warmte van de zon kan de bijenwas smelten. Icarus luistert echter niet naar de adviezen van zijn vader, wordt overmoedig, vliegt steeds hoger, komt te dicht bij de zon en stort te pletter in de zee.

Deze workshop is eveneens een voorbereidende dag om de voorstelling Solar, Icarus burning bij te wonen. Howard Moody, die eerder The Brussels Requiem, Sindbad en Push in opdracht van de Munt componeerde, zorgt voor een nieuwe muzikale belevenis. Hij liet zich inspireren door Bruegels schilderij Landschap met de val van Icarus, dat hij in het Brusselse Museum van Schone Kunsten ontdekte.

Het wordt een hedendaagse voorstelling naar een oud verhaal, waarin milieubewustzijn en respect voor de natuur centraal staan. Gebracht door een nieuwe generatie: zangers van de Kinder-en jeugdkoren van de Munt en van onze MM Academy.

Praktische info

  • 1 dag workshop op school
  • vanaf het tweede trimester
  • schoolvoorstellingen op dinsdag 14 maart UITVERKOCHT
  • € 15 per deelnemer workshop 1 lesdag op school + schoolvoorstelling
  • € 10 per deelnemer workshop 1 lesdag op school (zonder schoolvoorstelling)
  • € 10 per leerling/€ 5 per leerling OKAN klas, indien enkel workshop op school
SCHRIJF UW KLAS IN (1 formulier / klas)

Deel deze pagina