De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Guided tours at la Monnaie, Brussels, 2024
© Simon Van Rompay
Evenement

Rondleidingen

Inleiding

ONTDEK DE MUNT EN ZIJN ATELIERS!

Een epicentrum van de hedendaagse operacreatie, een uniek stuk Belgisch erfgoed, een artistieke hotspot waar eeuwenoud vakmanschap wordt verdergezet: de Munt is het allemaal. Benieuwd naar ons operahuis en zijn verhalen van nu en toen? Bezoek dan onze schouwburg en / of zijn ateliers tijdens één van de volgende rondleidingen.

Rondleidingen ‘Ateliers van de Munt’
Iedere eerste zaterdag van de maand nemen onze gidsen u mee naar het kloppende hart van ons huis: de werkplaatsen. Daar wordt er met passie, creativiteit en expertise gewerkt aan de decors, kostuums en accessoires van onze voorstellingen. Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe grijpt moderne technologie in op authentiek theatermetier? Welke geheimen schuilen achter de aanstaande producties? Laat je anderhalf uur lang verwonderen.

Rondleidingen ‘Ontdek de Munt!’
Nieuwsgierig naar de eeuwenlange geschiedenis van ons operahuis? Laat je door onze gidsen op sleeptouw nemen doorheen een doolhof van prachtige zalen, gangen en kamers, waarin elke muur drie eeuwen Brusselse operageschiedenis ademt. In deze rondleiding bezoek je het Theater, de Grote Zaal en enkele Ateliers. Grote verhalen, kleine anekdotes en een inkijk in het maakproces van een opera: je krijgt het allemaal mee, één zaterdag per maand.

Data & tickets

 – 

Plaats

Inkomhal van de Ateliers van de Munt, Leopoldstraat 23 (gebouw achter het theater)

Duur

90'

Tarieven

Standaardtarief: €15
-30 jaar, ICOM en mensen met een beperking: €7,5
Abonnees, MM Friends, MM Opera Lovers & Maecenas: gratis

Taal

Nederlands / Frans / Engels

Meer info

Onze rondleidingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Gelieve bij uw aankoop het juiste tarief te selecteren.

Tijdens een rondleiding in de Munt moeten we rekening houden met de veranderlijke planning van ons operahuis. We kunnen daarom niet garanderen dat u tijdens de rondleiding ‘Ontdek de Munt!’ in de Grote Zaal binnen kan.

Data & tickets

Data & Tickets