De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Vincent Baume

enoa

Het enoa-netwerk vloeit voort uit de wens van de operawereld (operafestivals, -academies, -stichtingen en -producenten) om de intensiteit van de samenwerking op te drijven en om getalenteerde jonge artiesten te steunen bij de start van hun carrière en de ontwikkeling van hun artistieke ambities.

Met de hulp van de Europese Commissies cultuurprogramma sinds 2011 en het Creative Europe-programma sinds 2016, spant enoa zich in om opkomende artiesten te trainen en internationale kansen te geven, terwijl ook de creatie en de uitvoering van nieuwe opera’s over heel Europa wordt aangemoedigd.

Enoa hernieuwt zijn inzet voor beginnende artiesten en lanceert het Young Opera Makers in mei 2016.

In een snel veranderende sector, waar de rol van creatie, de ontwikkeling van nieuwe operavormen, de ontdekking van innovatieve creatieve processen en het aantrekken van een nieuw publiek de grootste uitdagingen zijn voor operaprofessionals, is het cruciaal om jonge operamakers en -performers van een goede training en beroepsintegratie te voorzien.

Het doel van het Young Opera Makers-programma is om jonge talenten de sleutels aan te reiken voor een succesvolle professionele en internationale carrière door hen een training aan te bieden waarmee ze een interdisciplinaire en moderne blik op opera kunnen ontwikkelen. Dit stelt hen in staat om creatieve processen te ervaren en uit te voeren, en om hun kansen in de internationale rekruteringscircuits te vergroten.

De enoa-community bestaat uit dertien instituties, dertien geassocieerde partners, meer dan duizend jonge artiesten en een driehonderdtal professionals.