De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

BRAVO!-ticket

Met de trein naar de Munt aan de helft van de prijs

Dankzij het BRAVO!-ticket van de NMBS reis je per trein naar elke voorstelling van de Munt met 50% korting. Op elk van onze tickets vind je voortaan een NMBS-kortingscode, waarmee je vanaf 31 dagen voor je voorstelling een heen- en terugrit (in 2de klasse) naar Brussel Centraal kan boeken, en dit van elk Belgisch station. Terugreizen mag met dit ticket ook de dag nadien nog. Met dit initiatief, in het kader van Green Opera, willen we ons publiek aanmoedigen om gebruik te maken van zachte mobiliteit.

KOOP HIER JE BRAVO!-TICKET
 
Hoe kan ik mijn BRAVO-Ticket kopen?
 

Je kan het BRAVO!-ticket op deze pagina kopen, vanaf 31 dagen voor je operavoorstelling of concert. Opgelet! Geef voor de heen- en terugreis één en dezelfde datum in (de datum van je voorstelling), ook al mag je ten laatste de dag na je concert terugreizen.

Het enige wat je daarna nog nodig hebt, is de NMBS-code op het ticket van je Muntvoorstelling. Deze code begint met een nul, de hoofdletter i en de letters BR.

Je kan het BRAVO!-ticket printen of de PDF bewaren op je smartphone.

Voorwaarden

BRAVO!-tickets staan op naam, je kan ze dus niet doorgeven of doorverkopen, en bij de controle in de trein moet je ook je identiteitskaart kunnen tonen. BRAVO!-tickets kunnen niet worden omgewisseld of geannuleerd. Alleen in uitzonderlijke situaties, zoals verplaatsing of afgelasting van een concert, kan een BRAVO!-ticket in sommige gevallen worden terugbetaald.

Meer info op deze pagina.

Ik kom uit het buitenland, kan ik ook een Bravo! Ticket kopen?

Ja, je kan een BRAVO!-ticket combineren met een vervoersbewijs (H/T) dat geldig is op het buitenlandse spoorwegnet tot de Belgische grens. Van daar is het BRAVO!-ticket geldig naar het station Brussel-Centraal. Bij de aankoop van je BRAVO!-ticket vul je als vertrekstation een van de volgende eerste Belgische stations in:

 • vanuit Nederland: Essen (via Roosendaal), Noorderkempen (via Breda) of Visé (via Maastricht – Eijsden)
 • vanuit Duitsland: Hergenrath
 • vanuit het Groothertogdom Luxemburg: Arlon, Athus of Gouvy
 • vanuit Frankrijk: Mouscron, Froyennes, Quiévrain, Quévy of Erquelinnes

Als je een BRAVO!-ticket koopt met vertrekstation Brussels Airport - Zaventem, wordt het Brussels Airport Supplement voor je heen- en terugreis automatisch aan de prijs van je Bravo! Ticket toegevoegd. Opgelet: Als je terugreist de dag na je concert, dien je voor deze terugreis een Brussels Airport Supplement te kopen.

Wat te doen in geval van een probleem met je NMBS-code?
 • Mijn code werkt niet
  Controleer eerst of je de NMBS-code juist gekopieerd hebt. De code begint steeds met een nul, de hoofdletter i en de letters BR. Elke code werkt maar 1 keer. Controleer of de code niet eerder werd gebruikt. Lukt het nog steeds niet om een BRAVO!-ticket te bestellen nadat je bovenstaande controles hebt uitgevoerd, neem dan contact op met de Klantendienst van NMBS via het contactformulier of telefonisch: 02 528 28 28 (7 dagen op 7, van 7 u. tot 21.30 u.).
   
 • Ik heb een fout gemaakt bij de bestelling en een verkeerd ticket gekocht
  BRAVO!-tickets kunnen niet worden omgewisseld, geannuleerd of terugbetaald. Maak gebruik van een ander treinticket om naar de Munt te reizen.
MEER INFO