De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Waarom uw steun ertoe doet

De Munt is meer dan een operahuis! Met onze educatieve, sociale en uiteraard ook artistieke missie werken we aan een duurzame toekomst, iets wat onze mecenassen, MM Opera Lovers en schenkers mee mogelijk maken.

Jong talent kansen geven in het artistieke milieu, wereldcreaties op de planken zetten, traditioneel vakmanschap en artistieke knowhow bewaren, een kwetsbaar en breed publiek toegang geven tot de magie van muziek en nog zovele andere projecten maken deel uit van ons DNA.

Word filantroop – stap mee in ons verhaal.

1. Onze educatieve missie :
 
  • Onze MM Academy biedt studenten in een van de acht Belgische conservatoria en hogescholen voor muziek de kans om hun opleiding aan te vullen met een professionele ervaring binnen het Symfonieorkest en het Koor van ons operahuis.
  • Van de eerste klasjes tot de laatste graad - MM Schools laat kinderen en jongeren via een brede waaier aan activiteiten en voorstellingen kennismaken met de wereld van de opera
  • Support Young Artists – Als MM Maecenas kunt u jonge solisten helpen om hun talent verder te ontwikkelen door hun verblijf in Brussel, hun maaltijden en reizen te helpen bekostigen. Minstens twee keer per jaar ontmoet u uw protégé om zijn of haar vorderingen en aanstaande projecten te bespreken, en u krijgt ook de kans om deze artiest te boeken voor een privéconcert. Prijs van de beurs: €2.500
    Meer informatie: mecenaat@demunt.be
2. Sociale missie

Het sociaal programma ‘Een brug tussen twee werelden’ richt zich tot al degenen die het leven kwetsbaar heeft gemaakt op sociaal, economisch of medisch vlak. Dit sociaal programma heeft als doelstelling om (opnieuw) sociale contacten te leggen en de toegang tot cultuur, muziek en opera voor iedereen mogelijk te maken. Doorheen het hele seizoen zijn er activiteiten voorzien, aangepast aan de socioculturele context van de doelgroepen.

3. Artistieke missie

Door ons artistieke project te steunen, helpt u de decors, kostuums en vakmensen te financieren die nodig zijn om hoogkwalitatieve operavoorstellingen te maken.

U zorgt er ook mee voor dat jaarlijks honderdduizenden mensen van over de hele wereld onze opera's gratis kunnen ontdekken via online streaming.