De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Anne Waerenburgh

Ontdek de Munt

Op zoek naar een originele uitstap voor uw vereniging of organisatie?

TREK OP ONTDEKKING DOOR DE MUNT

Achter de sobere maar majestueuze gevel van de Muntschouwburg gaat een wonderlijk universum schuil. Een doolhof van prachtige zalen, gangen en verborgen kamers, waarin elke muur meer dan drie eeuwen Brusselse operageschiedenis ademt. Stap binnen en laat u en uw gezelschap op sleeptouw nemen door onze even gepassioneerde als deskundige gidsen!

Rekening houdend met de noden van elke groep – van volslagen leken tot fervente melomanen – loodsen zij u anderhalf uur lang doorheen de Inkomhal, de Eretrappen, de Grote Foyer, de Koninklijke Loge, het Koninklijk Salon en de Grote Zaal. Onderweg komt u alles te weten over de rijke geschiedenis en architectuur van het theater. In onze Museale ruimte geven restanten van onze oude machinerie en een unieke baroktheatermaquette de geheimen van het verleden prijs. Maar u ontdekt ook wat er vandaag borrelt in een van de meest innoverende operahuizen in Europa, en wat er, vanaf het eerste concept tot de première, allemaal komt kijken bij de creatie van een operavoorstelling. Buiten de werkuren en als de omstandigheden het toelaten, bieden wij u ook een inkijk in het authentieke vakwerk van onze Ateliers.

Tijdens een rondleiding in de Munt moeten we rekening houden met de steeds veranderlijke planning van ons operahuis. We kunnen daarom niet garanderen dat u in de Grote Zaal binnen kan.


Rondleidingen op afspraak
  • Van september tot en met juni (behalve feestdagen)
  • Taal: In het Nederlands / Frans / Engels
  • Duur: 90 minuten
  • Prijs per groep: € 250 voor een groep van max 25 deelnemers
  • Vertrekpunt: Inkomhal van de Ateliers van de Munt, Leopoldstraat 23 (gebouw achter het theater)
  • Bedrijven: wij bieden graag een formule op maat. Gelieve contact op te nemen met onze dienst Corporate via corporate@demunt.be
     
Inschrijvingen