De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Één zanger, één lied

Tineke Van Ingelgem

Leestijd
4 min.

Wat is voor jou dat ene muzieknummer? Welke paar minuten muziek zou jij meenemen naar een onbewoond eiland, redden uit een brand, behoeden voor de vergetelheid? We vroegen het sopraan Tineke Van Ingelgem. Ontdek hier haar verrassende keuze.

Prélude - César Franck (1860-1862)

Tineke Van Ingelgem: "Mijn favoriete stuk uit het programma dat Werner Van Mechelen, Sylvie Decramer en ikzelf op 9 november gaan brengen, is – verrassend genoeg – geen lied! Het is de prélude uit Prélude, Fugue et Variation (op. 18, FWV 30), oorspronkelijk een orgelwerk, maar Sylvie zal de pianobewerking van H. Bauer spelen. Ik ken het stuk vooral in de versie voor piano en harmonium. Mijn vader en broers – organisten en pianisten – hebben het heel vaak gespeeld op concerten die we vroeger samen gaven. De melancholische melodie in de ongewone maat van 9/8 heb ik in mijn jeugd zo vaak gehoord dat ze mij altijd bijgebleven is. Onlangs wandelde ik door Leuven en hoorde ik ze plots op de beiaard. Ik herkende deze oorwurm meteen! Voor mij zal deze pianosolo op ons recital, altijd even een kort rustmoment voor de zangers, puur genieten zijn.