De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

DE STOMME VAN PORTICI

Secundair en hoger onderwijs

Portici, 1638: niet alleen de Vesuvius staat op uitbarsten… Masaniello ziet hoe de zoon van de tirannieke Spaanse onderkoning zijn doofstom zusje Fenella eerst verleid en daarna koudweg dumpt. Het loos visserke wordt een boos visserke: tijd om het Spaanse juk voorgoed af te gooien. Aux armes, Napolitains!

Brussel, 1830: niet alleen het vuurwerk ter ere van koning Willem I staat op ontploffen... In de Munt gaat het doek op voor een opera waarin een Napolitaanse visser het heft in eigen handen neemt. De stemming in de zaal wisselt al snel van ‘bourgeois’ naar ‘combat’: Aux armes, les Belges!

Bijna twee eeuwen later nemen Walpurgis en de zangers van de MM Academy het libretto van deze opera uit de kast, om er jong en oud op een nieuwe manier mee te laten kennismaken. Een vrolijke vivisectie van De Stomme van Portici, vol humor, spelplezier en muziek. Grand opéra, maar dan in ‘t klein!

Deze voorstelling, gecombineerd met een bezoek aan de Munt en de Brusselse straten waar deze opera de wereld in vuur en vlam zette, is op zich al een duik in het hart van de Belgische Revolutie en een perfecte illustratie voor je geschiedenislessen.

Praktische info:
Datum

Schoolvoorstelling: 7 november

  • om 11:00
  • om 14:00
Lieu

Fioccozaal (Ateliers van de Munt)

Prix
  • €10 / per leerling
  • €15 /per leerling, inclusief rondleiding
Inschrijvingen 1 fiche/klas