De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

In de nieuwste aflevering van onze podcastreeks Weerklanken duiken we in Norma van Vincenzo Bellini. Een opera vol bloedmooie zanglijnen, maar ook een duister drama aangedreven door identitair wij-zij-denken. We spraken in de Grid, bij de buren van Muntpunt, af met Rachida Lamrabet: juriste, schrijfster, zo veel meer. Aan de hand van vier citaten uit het libretto staan we stil bij regisseur Christophe Coppens' visie op het verhaal, en koppelen we terug naar de wereld vandaag.

In Weerklanken breken we uit de muren van onze schouwburg, op zoek naar de verhalen van onze opera’s in de wereld die ons omringt. Met de microfoon onder de arm gaan we op bezoek bij een interessante gast die een hedendaagse insteek op onze producties kan bieden. Hosts Greet Samyn en Jasper Croonen loodsen u door het gesprek en de opera, uiteraard doorweven met een aantal verrukkelijke muzikale amuse-bouches.

Beluister ook de Franstalige aflevering met documentairemaakster en journaliste Safia Kessas.

Abonneer u op de podcasts van de Munt
- op Spotify
- op Apple podcasts
- op Stitcher
- op Google Podcasts

Credits
Rachida Lamrabet, gast
Greet Samyn, host
Jasper Croonen, host

Muziek
Muziekfragmenten uit Norma, live opname van een concertante opera uitvoering onder leiding van Julian Reynolds, Brussel 2010
Muziekfragment uit Norma, live opname door Carlos Bruneel op fluit, Brussel 2021

Redactie en Productie
De Munt / La Monnaie

In samenwerking met
Uitgesproken