Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

‘Penthesilea’ bekroond met een International Classical Music Award

© Forster

Op 21 januari maakte een jury van gespecialiseerde journalisten de winnaars bekend van de tiende editie van de International Classical Music Awards (ICMA). De Munt haalt voor de cd-opname van Pascal Dusapins Penthesilea de award binnen in de categorie “Contemporary”.   

Met Penthesilea leverde Pascal Dusapin in 2015 een krachtig, woest drama af over de complexe liefde tussen de amazone Penthesilea en de Griekse held Achilles. De opera werd tijdens de wereldpremière in de Munt live opgenomen en verscheen op 20 september op dubbel-cd bij Cypres.

Penthesilea werd gedirigeerd door Franck Ollu aan het hoofd van het Symfonieorkest van de Munt en kreeg met bariton Georg Nigl en mezzosopraan Natascha Petrinsky in de hoofdrollen een ijzersterke bezetting mee.

Dit seizoen kunt u in Brussel trouwens moeilijk om Pascal Dusapin heen. Na de wereldcreatie van zijn nieuwste opera Macbeth Underworld in de Munt, zetten we, samen met het Belgian National Orchestra en BOZAR, het oeuvre van de Franse componist op 14 februari vol in de schijnwerpers tijdens een bijzondere themadag.