Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Februari is Mozartmaand in de Munt

Nu duidelijk is dat we nog tot maart geen publiek in de zaal zullen mogen ontvangen, kiest de Munt ervoor om de februariprogrammering uitsluitend in streaming aan te bieden. Nog niet de volledige heropening waar we op hoopten dus, maar zo geven we de musici wel de kans om opnieuw samen te spelen, de koorleden de gelegenheid om weer samen te zingen en het publiek het plezier om nieuwe producties te ontdekken.

Drie maanden. Zo lang is de Munt alweer gesloten. Zo lang is het alweer geleden dat er nog muziek weerklonk in de Grote Zaal. Achter de schermen doen we alles wat we kunnen om klaar te zijn zodra we de deuren weer mogen opengooien. De komende weken hernemen we de repetities in de vurige hoop onze aangepaste tweede seizoenshelft aan het publiek te kunnen tonen. En ook de voorstellingen in februari kunnen we al in onze schouwburg spelen, zij het nog voor een lege zaal. We nemen alle voorstellingen op en maken ze via streaming op onze website voor u beschikbaar.

De hele maand staat in het teken van Mozart. Enkele van zijn liederen staan op het recitalprogramma van vader en zoon Prégardien, dat vanaf 3 februari gratis wordt aangeboden. Op 7 februari is er het concert Mozart Akademie door dirigent Raphaël Pichon en Sabine Devieilhe, twee van de meest spannende Mozartvertolkers van het moment. Zelfs de opera Der Schauspieldirektor, onder leiding van onze muziekdirecteur Alain Altinoglu en in samenwerking met de theaterdirecteurs van TROIKA, zal op 19 februari via streaming te bekijken zijn. Alain Altinoglu rondt de Mozartmaand af met het concert Mozart Symphony 39 op 21 februari, dat het oorspronkelijke programma Sea Interludes vervangt.