De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Enkel op vertoon van een Covid Safe Ticket
Dans

The Goldberg Variations, BWV 988
Anne Teresa de Keersmaeker, Pavel Kolesnikov / Alain Franco, Rosas

Inleiding
Dit is mijn gouden jubileum met dans— Anne Teresa De Keersmaeker

In de Goldberg-Variationen transformeert Johann Sebastian Bach, in een spel van variaties, canons en fuga’s, een eenvoudige en ingetogen melodie tot een buitengewoon veelzijdige muzikale kosmos. Samen met pianisten Pavel Kolesnikov en Alain Franco neemt Anne Teresa De Keersmaeker deze partituur als blauwdruk voor eenzelfde oefening: het vinden van een vorm in voortdurende verandering. De grote bezetting van de Six Brandenburg Concertos wordt hierbij teruggebracht tot een solo-voorstelling die ze zelf danst. Ze put hierbij uit haar choreografisch archief – met bewegingscitaten uit iconische werken als Fase, Bartók of Drumming – en laat door improvisatie het onvoorspelbare toe.

Gecreëerd rond haar 60ste verjaardag vormen de Goldberg Variations opnieuw een hoogst persoonlijk markeringspunt in De Keersmaekers blijvende zoektocht naar een eigen danstaal.

Tickets voor een bepaalde voorstelling kunnen op de dag zelf slechts tot 17 uur online gekocht worden op de website van de Munt, maar zijn daarna nog verkrijgbaar bij onze partners van het Kaaitheater, of ter plaatse in de Rosas Performance Space.
Data & tickets

 – 

Plaats

Rosas Performance Space

Tarieven

Cat 1 - € 27

Inleiding

Engelstalige inleiding 30' voor aanvang van de voorstelling (behalve op 2.9 en 9.9)

OPGELET

Iedereen ouder dan 12 jaar dient voorafgaand aan de voorstelling een geldig (digitaal of geprint) Covid Safe Ticket en een identiteitsbewijs te kunnen voorleggen.

MEER INFO
Galerij

Galerij

Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

Choreografie en dans Anne Teresa De Keersmaeker
Muziek Goldberg-Variationen, BWV 988 (Johann Sebastian Bach)
Piano Pavel Kolesnikov (01 — 04.09 & 14 — 18.09)
Alain Franco (08 — 11.09)

Scenografie en belichting Minna Tiikkainen

Productie RosasCoproductie Wiener Festwochen, Concertgebouw (Brugge), De Munt, Théâtre de la Ville (Paris), Internationaal Theater Amsterdam / Julidans, Sadler’s Wells (London), Montpellier Danse

Wereldpremière 26.8.2022, Wiener Festwochen