De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Rosas danst Rosas
© Jean-Luc Tanghe
Dans

Rosas
danst Rosas
Anne Teresa De Keersmaeker, Rosas

Inleiding

HERONTDEK EEN MIJLPAAL IN DE GESCHIEDENIS VAN DE DANS

In 1983 brak Anne Teresa De Keersmaeker internationaal door met Rosas danst Rosas, een voorstelling die ondertussen een ijkpunt is geworden in de geschiedenis van de postmoderne dans. Rosas danst Rosas bouwt verder op het minimalisme geïnitieerd in Fase (1982): abstracte bewegingen vormen de basis van een gelaagde choreografische structuur waarin herhaling de hoofdrol speelt. De heftigheid van die bewegingen wordt gecounterd door kleine dagelijkse gebaren. Rosas danst Rosas is uitgesproken vrouwelijk: vier danseressen ‘dansen zichzelf’, opnieuw en opnieuw. De uitputting en volharding die hiermee gepaard gaan, zorgen voor een emotionele geladenheid die in scherp contrast staat met de rigoureuze structuur van de choreografie. De repetitieve muziek van Thierry De Mey en Peter Vermeersch (door henzelf omschreven als maximalistisch) ontstond in wisselwerking met de choreografie. De herneming wordt gedanst door een volledig nieuwe, jonge cast.

Op zondag 25 juni organiseert het Kaaitheater Matinee Kadee voor kinderen tot 12 jaar. Ouders kunnen de voorstelling bekijken terwijl hun kinderen zich amuseren tijdens de workshop.

Data & tickets

 – 

Plaats

Kaaitheater

Duur

ca 1:35

Tarieven

Cat 1 - € 25 / Cat 2 - € 25
Cat 3 - € 20 / Cat 4 - € 20

Inleiding

Inleidingen 30' vóór de aanvang van de voorstellingen door Lodie Kardouss (in het Engels)

"Riveting and exhausting, fascinating and relentless, brilliant and tedious, it is a mesmerizing exploration in synchronicity, patterning and rhythm."
— NEW YORK TIMES

Galerij

Galerij

Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

Choreografie ANNE TERESA DE KEERSMAEKER

Decors ANNE TERESA DE KEERSMAEKER
Belichting REMON FROMONT
Kostuums ROSAS
Muzikanten (opname) THIERRY DE MEY, WALTER HUS, ERIC SLEICHIM, PETER VERMEERSCH

Gedanst door
LAURA BACHMAN, LÉA DUBOIS, ANIKA EDSTRÖM KAWAJI, YUIKA HASHIMOTO, LAURA MARIA POLETTI, SOA RATSIFANDRIHANA, JARA VLAEMINCKX, AMANDA BARRIO CHARMELO

PRODUCTIE 1983 Rosas, Kaaitheater
COPRODUCTIE 2017 De Munt / La Monnaie, Rosas, Sadler's Wells (London)
COPRESENTATIE De Munt / La Monnaie, Rosas, Kaaitheater