De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© p.stubbe/midjourney
Concert

Mahler Symphony 3
Alain Altinoglu

Inleiding

“Mijn symfonie wordt iets wat de wereld nog nooit heeft gehoord! De hele natuur krijgt er een stem in en openbaart zo’n diepe geheimen dat men zich in een droom waant!”
Gustav Mahler

Gustav Mahler componeerde gewoonlijk gedurende de zomer, wanneer hij vrij was van andere verplichtingen en helemaal kon opgaan in het creatieve proces. Of, zoals hij het zelf zei: “Ik kan niet anders dan mij aan het nieuwe telkens ganz und gar over te geven.” Vier zomers lang werkte hij aan zijn Derde symfonie, die een grootse huldiging van de natuur moest worden. In augustus 1896 was het zover: zijn “aan Pan gewijde symfonie” was klaar, opgevat als de creatie van een complete wereld, waarbij in de zes delen achtereenvolgens de zomerse oerkracht, de bloemen, de dieren, de mens, de engelen en de liefde aan bod komen. Tegenover vrienden maakte de componist nog gewag van dit programma, maar in de uitgegeven partituur zijn de aanduidingen achterwege gebleven. Niettemin weerklinkt in deze symfonie als in geen andere Mahlers diepe liefde voor de natuur, waartoe hij ook de mens rekende.  

Voor zijn laatste Mahlerconcert in het kader van de integrale cyclus met het Belgian National Orchestra en Bozar meet muziekdirecteur Alain Altinoglu zich nu aan dit monumentale werk. Hij omringt zich in de Henry Le Boeufzaal met een groot orkest, soliste Nora Gubisch en het vrouwenkoor én kinderkoor van de Munt! 

Meer info over onze Mahler-Cyclus 
 

Stel zelf je flexibel concertabonnement samen met je vier favoriete symfonische producties (of meer) en je geniet naast 25% korting van een hele rits voordelen. Te koop vanaf 29 mei.

Data & tickets

4.5.2025 — 17:00

Plaats

Paleis voor Schone Kunsten

Tarieven

Start ticketverkoop 26.6.2024

Ticketprijzen van € 12 tot € 50
-30 jaar: € 10 / € 25
-15 jaar: Gratis (mits begeleid door een betalende volwassene)

Inleiding

Inleiding 45' voor aanvang

GUSTAV MAHLER
Symphonie Nr.3 d-moll (1893-1896/bew. 1906)

Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingALAIN ALTINOGLU KoorleiderEMMANUEL TRENQUE

AltoNORA GUBISCH

Symfonieorkest en vrouwenkoor van de Munt
Kooracademie en kinderkoor van de Munt

ProductieDE MUNTCoproductieBOZAR MUSIC