MM Tickets is gesloten vanaf 6 juli tot en met 12 augustus.
Tickets en abonnementen kunnen tijdens deze periode nog steeds online gekocht worden.
De Munt wenst je een fijne en deugddoende zomer!

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© p.stubbe/midjourney
Vocalissimo

For CathySarah Aristidou & Spectra Ensemble

Inleiding

100 jaar Cathy Berberian en Luciano Berio: een tragikomische hommage aan hét powerkoppel van de 20ste-eeuwse muzikale avant-garde

Cathy Berberian was een eigenzinnige artieste die haar hele leven lang de conventies van de klassieke muziek door elkaar heeft geschud. Met haar soepele, expressieve stem verlegde de Amerikaanse mezzosopraan vocale grenzen en was ze een inspiratiebron voor enkele van de grootste componisten uit de 20ste eeuw: John Cage, Igor Stravinsky en in de eerste plaats haar toenmalige echtgenoot Luciano Berio. In 2025 zouden beide grootheden honderd jaar oud zijn geworden: de perfecte gelegenheid voor een hommage aan dit powerkoppel van de avant-garde! 

Uitgangspunt vormt Berio’s excentrieke Recital I: for Cathy, waarin een zangeres het podium betreedt voor een liedprogramma, om vast te stellen dat haar pianist er nog niet is. Het is het begin van een briljante muzikale collage in tragikomische stijl met citaten en parafrases van onder meer Claudio Monteverdi, Richard Wagner en Arnold Schönberg. Sarah Aristidou, rijzende ster aan het firmament van de hedendaagse opera, brengt dit werk samen met de muzikanten van het Spectra Ensemble – als ze tenminste komen opdagen – en grasduint verder in het œuvre van Berio en Berberian met onder meer de Folk Songs en het grappige Stripsody, gebaseerd op de typische onomatopeeën uit comics. 

Stel zelf je flexibel Vocalissimo-abonnement samen met je vijf favoriete liedavonden (of meer) en je geniet naast 25% korting van een hele rits voordelen. 

Data & tickets

Plaats

Paleis voor Schone Kunsten

Tarieven

Start ticketverkoop 26.6.2024

Ticketprijzen van € 12 tot € 48
-30 jaar: € 10 / € 25
-15 jaar: Gratis (mits begeleid door een betalende volwassene)

LUCIANO BERIO
Recital for Cathy

LUC BREWAEYS
Fêtes à tensions: (les) eaux marchent

LUCIANO BERIO
Folk Songs

CATHY BERBERIAN
Stripsody

Data & tickets

Data & Tickets

Bezetting
Bezetting

SopranoSARAH ARISTIDOUMuzikale leidingFILIP RATHÉ

SPECTRA ENSEMBLE

ProductieBOZAR MUSIC