De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Passa Porta Festival strijkt neer in de Munt

Het tweejaarlijkse festival van Passa Porta palmt opnieuw de hoofdstad in. Zelfs in coronatijden organiseert het literatuurhuis veelzijdige literaire evenementen vanop diverse plekken in Brussel, en ook de Munt is het decor van enkele boeiende auteursontmoetingen.

Marieke Lucas Rijneveld, Max Porter, Lize Spit, Ilja Leonard Pfeijffer, … Het programma van het festival leest als de shortlist voor een internationale prozaprijs. Hoewel de ontmoetingen, gesprekken en close readings dit jaar gelivestreamd worden, raakt het Passa Porta Festival niet aan zijn basisconcept: literatuur voorstellen vanop interessante plekken in de stad. Ook de Munt is dit jaar partner van het festival en host enkele conversaties op het podium van zijn Grote Foyer.

In onze schouwburg komen verschillende auteurs spreken rond het thema ‘Women and power’. Zo heeft Deborah Levy het over vrouwelijkheid aan de hand van haar autobiografische werken Dingen die ik niet wil weten en De prijs van het bestaan; belicht Fatima Ouassak het thema vanuit het perspectief van de moeder, die een centrale plaats krijgt in haar recente essay La Puissance des mères; of heeft Stefan Hertmans het over de vrouwelijke personages in zijn recente werken De bekeerlinge, Antigone in Molenbeek en De opgang. Het volledige programma vindt u op de website van Passa Porta.

Stefan Hertmans zit ook rond de tafel in de tweede aflevering van onze podcast Weerklanken