De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Emmanuel Trenque benoemd als nieuw artistiek leider van het Koor van de Munt

Na twee seizoenen zonder vaste koordirigent heeft de Munt het genoegen om de komst van Emmanuel Trenque aan te kondigen als nieuwe artistiek directeur van het Koor van de Munt vanaf het seizoen 2023-2024.

Emmanuel Trenque is momenteel actief als koorleider in de Opéra de Marseille, waar hij verantwoordelijk is voor de vocale metamorfose die het koor sinds zijn aanstelling heeft doorgemaakt. Voordien was hij gedurende 11 seizoenen koordirigent in de Opéra de Tours. Daarnaast werd Emmanuel Trenque ook veelvuldig uitgenodigd als gastkoorleider, onder meer in het Théâtre des Champs-Elysées en op het muziekfestival Les Chorégies d'Orange.

Voor het koor van de Munt is hij geen onbekende: het afgelopen seizoen werkten ze samen voor Les Huguenots (lees het artikel op MMM Online).

Algemeen en Artistiek Directeur Peter de Caluwe is opgetogen met de komst van de nieuwe koordirigent: "Met Emmanuel zijn we verzekerd van een specialist in het brede repertoire dat de Munt in de komende seizoenen zal presenteren. Hij is bovendien een geëngageerd en gepassioneerd artiest wiens bijdrage de artistieke kwaliteit van onze organisatie zeker ten goede zal komen."

Emmanuel Trenque zelf staat alvast te popelen om in de Munt te beginnen. Hij zal het Koor voor het eerst terugzien bij de instudering van Cassandra, de eerste opera van Bernard Foccroulle, die het seizoen 2023-2024 zal openen.

"Het was voor mij een waar genoegen om aan het eind van het seizoen 2021-2022, voor Les Huguenots, vier maanden met het Koor van de Munt door te brengen. Wat me meteen opviel, was de vlotte muzikale samenwerking en de bruisende energie van de artiesten van het Muntkoor, zowel op scène als tijdens de repetities. Een ervaring die ons nu al sterk met elkaar verbindt. Het is dan ook met grote vreugde dat ik de teams van de Munt vervoeg, om samen onze muzikale reis verder te zetten, om het Koor nog meer te laten schitteren en ons muzikale engagement samen te verdiepen. Ik wil Peter de Caluwe en al zijn teams hartelijk bedanken voor de geweldige ontvangst die zij mij al hebben bereid.