De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Culturele Brusselaar van het Jaar 2017

Op 27 februari ontving de Munt de prijs voor Brusselaar van het Jaar 2017 in de categorie ‘cultuur’.

In het leven geroepen door BX1, Le Soir, Vivacité Bruxelles en Vlan, belonen deze prijzen de Brusselse persoonlijkheden of instellingen die het voorbije jaar kleur hebben gegeven aan het politieke, economische, maatschappelijke, culturele of sportieve leven in de hoofdstad. Sinds ze twintig jaar terug voor het eerst werden uitgereikt, groeiden ze uit tot een niet te missen event waar jaarlijks naar uitgekeken wordt.

Nadat een jury per categorie een aantal kandidaten nomineerde, is het het grote publiek dat online kon beslissen wie er uiteindelijk met de prijzen aan de haal ging. In de categorie ‘cultuur’ werden naast de Munt ook Angèle, een van de muzikale revelaties van 2017, de Franstalige rapper Damso, de expo Islam, dit is ook onze geschiedenis! en het komische fenomeen Guillermo Guiz genomineerd.
 
Deze onderscheiding onderstreept het belang die de Brusselaars aan een van haar oudste en meest gevierde culturele instellingen hechten, wat in 2017 onder meer bleek uit het algemene enthousiasme rond de heropening van het gerestaureerde theater na twee seizoenen extra muros.