De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Gus Pasquarella
Nuit Blanche

Three Tales
Steve Reich & Beryl Korot

Inleiding

documentary digital video opera

Op 3 oktober viert Steve Reich zijn 80ste verjaardag. Ter gelegenheid van NUIT BLANCHE zet de Munt deze grote naam uit de minimalistische Amerikaanse muziek in de kijker met baanbrekende uitvoeringen van zijn werk in de theaterzaal en de spiegelzaal van het Résidence Palace. Dit Brusselse art-deco juweeltje is bovendien maar zelden toegankelijk voor het publiek. Een buitengewoon evenement!

Three Tales (“drie sprookjes”) is een opera die in 2002 gecreëerd werd door Steve Reich en zijn vrouw, videaste Beryl Korot. Tegelijkertijd met de live opvoering van Reichs muziek wordt een multimediale montage in drie aktes op groot scherm geprojecteerd. Elk bedrijf stelt een symbolische, technologische ontwikkeling uit de 20ste eeuw voor: de zeppelin Hindenburg, de testen met atoomwapens op het Bikini-atol en het gekloonde schaap Dolly. Een donker, filosofisch sprookje over de geschiedenis en de op drift geraakte technologie.
(* Elke groep toeschouwers heeft slechts toegang tot een van de drie bedrijven van de opera-video.)

Pendulum Music (1968) was één van de eerste werken van Steve Reich. Een ”geluidsinstallatie voor microfoons, versterkers, geluidsboxen en uitvoerders”, waarbij de componist het principe van fasering in muziek laat “zien”. De hangende microfoons worden in beweging gezet door een performer en slingeren heen en weer boven luidsprekers, wat feedbackgeluiden doet ontstaan die steeds meer in elkaar overvloeien.
(Te bekijken na Three Tales)

Data & tickets

Plaats

Résidence Palace

Tarieven

gratis toegang

Schedule

19:30 / 20:30 / 21:45 / 23:00 / 00:00 / 01:15

Duur

25 tot 35 minuten

Meer info

nuitblanche.brussels

in het kader van
NUIT BLANCHE 2016

Galerij

Galerij

Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

THREE TALES
muzikale leidingAlfredo Abbati sopranoVirginie Léonard*, Isabelle Jacques* tenorePierre Derhet*, Maxime Melnik*, Gabriele Bonfanti* viool 1David Escudero** viool 2Luis Zambrano Sanabria** altvioolVarvara Jitcov** celloJuris Klavins** percussiePierre Hurty & Lucas Messler** vibrafoonQuentin Fiquet** & Jérémie Pannetier** pianoCarlo Prampolini** & Thibaut Surugue**

*Laureaten, solisten of leden van de MMAcademy en studenten van het IMEP
** Studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel

PENDULUM MUSIC
muziekClara Levy, Bert Minnaert, Alma Moller, Teresa Pallaver & Camille-Alban Spreng (Students from Koninklijk Conservatorium Brussel) coachingKatarina Glowicka & Roel Das

in het kader vanNUIT BLANCHEin samenwerking metKONINKLIJK CONSERVATORIUM BRUSSEL