De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Kamermuziek

Concertini

Inleiding

HET BESTE VAN DE KAMERMUZIEK, ELKE VRIJDAGMIDDAG IN DE MUNT

Ook in het nieuwe seizoen 2024-25 brengen de musici van het Muntorkest in een ongedwongen sfeer en gevarieerde bezettingen kamermuziek uit het grote repertoire en verrassende ontdekkingen.

Naar goede gewoonte leggen ze daarbij verbanden met onze opera- en symfonische programmering. Zo wordt in de marge van de Ring de samenwerking met musicoloog Stijn Paredis (KU Leuven) voortgezet. Dit seizoen zijn er vier concertini gewijd aan de esthetiek van het fin de siècle en aan de artistieke kringen van Les XX en La Libre Esthétique, die destijds nauwe banden hadden met de Munt. Claude Debussy, Vincent d’Indy, Emmanuel Chabrier, François Rasse en Joaquín Turina worden in de schijnwerpers gezet.

Vocale werken zullen evenmin ontbreken. Zo ontvangen we de artiesten van het Muntkoor (onder leiding van Emmanuel Trenque) voor twee originele programma’s: een met de vrouwelijke koorleden, een met een gemengde bezetting. De jonge zangers van de MM Academy staan klaar om je te verrassen tijdens de traditionele Wild Card-concerten en het Concertino waarbij de nieuwe lichting MM Soloists en Laureates worden voorgesteld. Bariton Werner Van Mechelen en pianist Florestan Bataillie brengen een recital waarin Lieder van Hugo Wolf, Franz Schubert en Gustav Mahler de dialoog aangaan met songs van Ralph Vaughan Williams. Pianiste Inge Spinette van haar kant neemt afscheid van de Munt na een jarenlange carrière als repetitor en brengt voor die gelegenheid bevriende zangers samen voor wat een bijzonder feestelijk concert belooft te worden.

Naast ruime aandacht voor de 125ste verjaardag van Francis Poulenc en de 100ste sterfdag van Gabriel Fauré, verwelkomen we in het verlengde van ons operatweeluik rond Claudio Monteverdi ook de musici van het ensemble Cappella Mediterranea, met wie we in het barokke kamermuziekrepertoire duiken. Tot slot schenken we ook aandacht aan de hedendaagse muziek. Componisten Kris Defoort en Harold Noben staan dit seizoen elk met een opera op onze affiche, maar ze komen ook aan bod tijdens programma’s met onze kamermuziekensembles. Van begin oktober tot half juni openen we elke vrijdagmiddag de deuren van de Grote Foyer voor een hartverwarmend muzikaal moment dat voor iedereen toegankelijk is!

Ontdek ALLE CONCERTINI VAN HET SEIZOEN
Data & tickets

 – 

Plaats

Grote Foyer / Fioccozaal

Tarieven

Start ticketverkoop: 26.6.2024
€10
-30 en +65 : €7

Schedule

12:30

Duur

Ongeveer 1 uur

Data & tickets

Data