De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Aleksander Hardashnakov
Concert

An Die Freude
Alain Altinoglu

Inleiding

“Muziek is hogere openbaring dan alle wijsheid en filosofie.” Als er één werk aanspraak kan maken op dit gezegde van Ludwig van Beethoven, dan is het wel zijn Symphonie Nr. 9 met daarin de beroemde Ode an die Freude van Friedrich Schiller. Volgens Friedrich Nietzsche verheft dit werk de mens zozeer “dat hij zich boven de aarde tussen de sterren voelt zweven, met de droom van de onsterfelijkheid in zijn hart: alle sterren om hem heen lijken te fonkelen en de aarde lijkt steeds dieper weg te zinken.” Met dit haast metafysische werk heeft Beethoven het genre van de symfonie zo’n boost gegeven, dat de naweeën de hele negentiende eeuw voelbaar bleven. Muziekdirecteur Alain Altinoglu brengt dit magnum opus van de symfonische muziek als eerste concert van de volledige cyclus van Beethoven-symfonieën die in samenwerking met het Nationaal Orkest van België voltooid wordt in het seizoen 2018–19.

Programma
  • Ludwig Van Beethoven – Symphonie Nr. 9 d-moll, mit Schluss-Chor über Schillers Ode ‘An die Freude’, op. 125 (1822–1824)
Data & tickets

Plaats

Paleis voor Schone Kunsten

Duur

ca 1u15'

Inleiding

Inleidingen 30' voor aanvang van de voorstellingen door Gert Haelterman (in het Nederlands) & Charles-Henry Boland (in het Frans)

Tarieven

Ticketprijzen van € 10 tot € 59
-30 jaar: € 10 / € 25
-15 jaar: gratis met een volwassene

Streaming

uitzending op Musiq3
27.08.2018

uitzending op Klara
31.08.2018

Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingALAIN ALTINOGLU

KoorleiderMARTINO FAGGIANI

SopranoANNETTE DASCH
MezzoNORA GUBISCH
TenoreTHOMAS BLONDELLE
BaritonoDIETRICH HENSCHEL

Symfonieorkest en koor van de Munt
Nationaal Orkest van België
Octopus symfonisch Koor o.l.v Bart Van Reyn

ProductieLA MONNAIE / DE MUNT
CopresentatieBOZAR MUSIC