De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Forster

Kooracademie

De Kooracademie van de Munt biedt jonge zangers die school lopen in een Belgische kunst- of muziekschool, de unieke kans om professionele ervaring op te doen in een internationaal vermaard operakoor.

Ze worden, na toestemming van hun zangleraar, gerecruteerd via audities. Vervolgens kunnen ze gedurende minstens een jaar podiumervaring opdoen, deelnemen aan masterclasses van vermaarde zangers die bij de Munt te gast zijn en aan gepersonaliseerde coachings (workshops En’Man’Dō, bewegingscoachings,...), alle voorstellingen van de Munt bijwonen en de werking van een operahuis leren kennen. Dit alles vormt een eerste beslissende stap in hun ontluikende carrière. Studenten die deelnemen aan deze Kooracademie ontvangen studiepunten die door hun school erkend worden.

NIEUWE AUDITIES VOOR DE KOORACADEMIE

Vinden plaats op 29 maart en 1 april 2022.

SCHRIJF JE IN
Leden van de Kooracademie van de Munt
Sopraan

Maria-Valentina Billeci (Conservatoire Royal de Mons), Roman Cabaret (Conservatoire Royal de Bruxelles), France Collaux (Conservatoire Royal de Liège), Laura Hers (IMEP), Margo Jacquart (Conservatoire Royal de Bruxelles), Louise Roulleau (Koninklijk Conservatorium Brussel), Zoé Skotnicki (IMEP), Jiacheng Song (IMEP), Adélaïde Supiot (Conservatoire Royal de Bruxelles), Anastasia Varga (Conservatoire Royal de Bruxelles)

Mezzosopraan

Juliette Doummar (Conservatoire Royal de Bruxelles)

Tenor

Marc Fournier (Conservatoire Royal de Bruxelles), Timothy Veryser (Schools of Arts of University College Ghent)

Bariton

Jean-Denis Piette (IMEP), Alexander Van Goethem (Koninklijk Conservatorium Antwerpen)

Muzikale leiding – Alain Altinoglu
Artistieke leiding – Benoît Giaux

Deel deze pagina