De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Il trittico

Giacomo Puccini
Production de 2022
Production La Monnaie / De Munt

De ijzeren wetten van het theater: prikkel de interesse, verras, ontroer, of doe eens goed lachen.
— Giacomo Puccini

Giacomo Puccini deed zijn regel alle eer aan door deze effecten samen te brengen in één opera-avond: Il trittico, opgebouwd uit drie eenakters.

De zoektocht naar de geschikte libretti verliep moeizaam, maar een maand na afloop van de Eerste Wereldoorlog ging zijn triptiek in New York in première, met achtereenvolgens de rauwe tragedie Il tabarro, het lyrische en gevoelige Suor Angelica, en tot slot de komedie Gianni Schicchi. Drie tijden, drie settings, drie ‘kleuren’ – maar voor Puccini school in dit onderlinge contrast juist de eenheid. Voor zijn tweede regie in de Munt behoudt Tobias Kratzer de oorspronkelijke volgorde van de stukken en verweeft hij de verhalen tot een geheel, als een cirkel zonder einde. Alain Altinoglu is de gedroomde dirigent om de uitdagingen van deze triptiek – met een zangersbezetting uit de grote artistieke Muntfamilie – aan te gaan.

Muzikale leiding
Alain Altinoglu / Ouri Bronchti

Regie
Tobias Kratzer

Decors & kostuums
Rainer Sellmaier

Meer info
CONTACT

Voor meer informatie over de verkoop en het verhuur van onze producties, neem contact op met:

Ekaterina Przhigodzkaya
Coproducties, verkoop en verhuur
e.przhigodzkaya@demunt.be

Galerij

Galerij