De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

In deze zesde aflevering van onze podcastreeks Weerklanken, gewijd aan Carmen, praten we over de liefde. In de enscenering van Dmitri Tcherniakov wordt deze klassieker het uitgangspunt van een verregaand therapeutisch spel voor een amoureus uitgebluste man. Aanleiding voor een intrigerend gesprek met seksuoloog en oplossingsgericht therapeut Wim Slabbinck over liefde anno 2022, de positie van het koppel in een doorgedraaide datingmarkt, over de gewoonten die in onze relaties sluipen, en over de verouderde rollenpatronen waar we nog steeds aan vasthangen.

In Weerklanken breken we uit de muren van onze schouwburg, op zoek naar de verhalen van onze opera’s in de wereld die ons omringt. Met de microfoon onder de arm gaan we op bezoek bij een interessante gast die een hedendaagse insteek op onze producties kan bieden. Hosts Greet Samyn en Jasper Croonen loodsen u door het interview en de opera, en doorweven hun gesprek met een aantal verrukkelijke muzikale amuse-bouches.

Beluister ook de Franstalige aflevering met Armand Lequeux, doctor in de geneeskunde en gynaecologie, professor emeritus aan de UCL maar ook en vooral seksuoloog en relatietherapeut.

Abonneer u op de podcasts van de Munt
- op Spotify
- op Apple podcasts
- op Stitcher
- op Google Podcasts

Credits

  • Wim Slabbinck, gast
  • Greet Samyn, host
  • Jasper Croonen, host

Muziek

  • Muziekfragmenten uit Carmen, o.l.v. Sir Antonio Pappano (opname van de Munt uit 1993).
  • Fragmenten uit de dialogen van Carmen herschreven door Dmitri Tcherniakov, live-opname van het Festival van Aix-en-Provence in juli 2017 (muzikale leiding Pablo Heràs-Casàdo).

Redactie en productie De Munt / La Monnaie

In samenwerking met Uitgesproken & House of Media