De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Raise your voice

Leestijd
5 min.

Deze podcastreeks geeft het woord aan zes vrouwen die hun stem niet alleen professioneel gebruiken, maar ook spreekwoordelijk van zich laten horen.

In elke aflevering gaan we naar de essentie van hun ‘geluid’. Hoe kijken zij naar de fysieke klank die ze voortbrengen? Hoe proberen zij - elk op hun manier - hun stem uit te dragen? En vooral: voelen deze hedendaagse Cassandra's zich überhaupt gehoord? Elke aflevering wordt opgeluisterd door fragmenten uit beroemde opera-aria's.

Aflevering 1
Fatma Taspinar
Fatma Taspinar is van opleiding criminologe. Als nieuwsanker en reportagemaakster is ze uitgegroeid tot een bekend VRT-gezicht.
In het Nederlands


Aflevering 2
Margaux de Valensart
Zangeres Margaux de Valensart is MM Laureate en stond dit jaar in de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd.
In het Frans


Aflevering 3
Dena Vahdani
Dena Vahdani is een Brusselse stand-upcomedian met Iraanse roots. Ze navigeert met humor, zelfspot, tederheid en intelligentie tussen verschillende culturen.
In het Nederlands


Aflevering 4
Gioia Kayaga (Joy Slam)
Joy is een geëngageerde slamdichteres en laureate van meerdere prijzen. Ze is auteur van de gedichtenbundel L'arbre sans racines d'un pays sans soleil en van verschillende projecten waarin woord en muziek samenkomen.
In het Frans


Aflevering 5
Kirsten Houthooft
Kirsten Houthooft is leerkracht Beeldende Vorming in de Cardijnschool in Anderlecht. Haar maatschappelijk engagement leverde haar een nominatie op voor Leerkracht van het jaar.
In het Nederlands


Aflevering 6
Adélaïde Charlier
Adélaïde Charlier zet zich als activiste in voor het klimaat en meer sociale rechtvaardigheid. Ze is medeoprichtster van Youth for Climate.
In het Frans


Productie: De Munt
Realisatie en montage: Spraakmat