De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Een brug tussen twee werelden

Bekroond met een International Opera Award

Leestijd
4 min.

De International Opera Awards zijn zopas uitgereikt in het Teatr Wielki in Warschau. De Munt was genomineerd in de categorieën Sustainability en Equal Opportunities & Impact.

Het sociaal programma van de Munt Een brug tussen twee werelden blijft vaak onder de radar omdat we de fragiliteit van de doelgroepen waar we nu al een aantal decennia mee werken niet wensen aan te tasten. Maar nu melden we toch graag met gepaste trots dat we de award voor Equal Opportunities & Impact hebben gewonnen. Het was Mirjam Zomersztajn, al veertien jaar lang het kloppende hart van onze sociale werking, die de prijs in ontvangst ging nemen en in haar dankwoord zowel Algemeen en Artistiek Directeur Peter de Caluwe als de vele betrokken collega’s in de bloemetjes zette. "Ik prijs me gelukkig met zo veel goodwill en helpende handen rondom me. Elke dag opnieuw zie ik hoe toegang tot muziek, zang en opera een positieve invloed heeft op het leven van mensen in kwetsbare situaties. Ze kunnen dankzij de koorzangateliers niet alleen heel even hun zorgen vergeten en zich laven aan de schoonheid van muziek, het zet sommigen ook weer op het juiste spoor. Zo zal ik nooit vergeten hoe een gevangene een compliment van een van onze koorzangleiders beantwoordde met ‘Ik mag dan wel opgesloten zitten, jij hebt me geleerd dat mijn stem nog altijd vrij is’.”

Deze erkenning doet vanzelfsprekend deugd aan de teams die zich met steeds hernieuwde energie inzetten voor zij die anders weinig kansen tot cultuurparticipatie hebben.

Mirjam Zomersztajn
Mirjam Zomersztajn

We zijn uiteraard ook heel tevreden dat de vele inspanningen die we dag na dag leveren op het vlak van duurzaamheid - niet voor het eerst overigens - in het oog van de IOA-juryleden sprongen. We wensen de collega's van de Nationale Opera Ballet Amsterdam van harte te feliciteren met de award en vermelden graag ook nog even dat het mede door de Munt opgerichte Collectif 17h25 eveneens genomineerd was in deze categorie. Meer informatie over de Green Opera-aanpak van de Munt vind je op deze pagina’s en via deze tijdslijn.