OPGELET! De aangekondigde staking van de NMBS zal het treinverkeer van 5 december (22u) tot 7 december (22u) ernstig verstoren. We vragen u om hiermee rekening te houden als u de komende dagen een van onze voorstellingen bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De Munt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventueel ongemak en het is bijgevolg ook niet mogelijk om uw tickets te ruilen of terug te betalen.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Romeo Castellucci, ‘regisseur van het jaar’ volgens Opernwelt

De Italiaanse totaalkunstenaar Romeo Castellucci heeft drie prijzen van het prestigieuze magazine Opernwelt op zijn palmares geschreven. Hij werd in het Jahrbuch 2019 onder andere verkozen tot ‘Regisseur van het jaar’.

Het is al de tweede keer dat Romeo Castellucci die bekroning achter zijn naam krijgt. Ook in 2014 viel die eer hem te beurt, toen onder meer voor onze productie van Orphée et Eurydice (Gluck/Berlioz). Verder werd Castellucci ook in de bloemetjes gezet als ‘Scenograaf van het jaar’ en kreeg zijn lezing van Richard Strauss’ Salome de prijs voor ‘Productie van het jaar. Dit najaar keert de geprezen podiumfilosoof terug naar de Munt voor Arthur Honeggers Jeanne d’Arc au bûcher.

Lees hier het hoofdartikel van het Opernwelt Jahrbuch 2019.