De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

De Munt genomineerd voor drie International Opera Awards 2020

Slechts enkele dagen voor de uitreiking van de Oscars zijn ook de nominaties voor de tegenhangers in de operawereld bekendgemaakt. De Munt maakt kans op een International Opera Award voor Best Opera Company en Best New Production. Muziekdirecteur Alain Altinoglu is genomineerd als Best Conductor.

Deze nominaties zijn op zich al een mooie erkenning voor de Munt en een opsteker voor de creatiepolitiek van het huis. Na de onderscheiding voor Uit een dodenhuis vorig jaar maakt de Munt opnieuw kans op de Award voor Best New Production, deze keer met Het sprookje van Tsaar Saltan van Nikolaj Rimski-Korsakov. Deze gesmaakte afsluiter van het operaseizoen 2018-19 werd geregisseerd door Dmitri Tcherniakov en gedirigeerd door Alain Altinoglu.

Het leverde onze muziekdirecteur mee een nominatie op in de categorie Best Conductor. Alain Altinoglu, sinds januari 2016 aan het hoofd van ons Symfonieorkest, werd recent tot 2025 herbenoemd in zijn functie. Dit seizoen zal hij in de Munt nog vier concerten leiden, evenals de laatste operaproductie van het seizoen, Richard Strauss’ Der Rosenkavalier.

We willen ook van harte onze collega’s van Opera Vlaanderen feliciteren voor hun nominaties in de categorieën Best Chorus en Best Opera Orchestra.

Wie er uiteindelijk met een van deze prestigieuze prijzen naar huis mag, vernemen we op maandag 21 september 2020, tijdens de awardceremonie in Sadler’s Wells (London).