De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

‘Die tote Stadt’ op nieuwe cultuurzender Podium 19

Op 21 januari wordt Podium 19 gelanceerd. Een nieuw cultureel kanaal dat je zowel via kabel als online kan bekijken. Podium 19 is een virtuele scène waarop verschillende Vlaamse en Brusselse kunstinstellingen hun voorstellingen zullen uitzenden. Zowel gekende producties als nieuwe werken krijgen een plaatsje in het zendschema.

Hoewel het in de Belgische schouwburgen, theaters en concertzalen voorlopig stil blijft, werken de artiesten achter de schermen gewoon voort aan nieuwe creaties. Nu duidelijk is dat het nog even zal duren voor al dit harde werk aan een livepubliek mag voorgesteld worden, kiemde bij de Vlaamse kunstinstellingen het project Podium 19: een nieuwe zender waarop ze hun producties kunnen presenteren aan het grote publiek. Vanaf 21 januari kan je op die manier vanuit je zetel elke dag je honger naar cultuur stillen, met premières op donderdag, vrijdag, zaterdag (telkens om 21 uur) en op zondag (om 17 uur).

Als Federale cultuurinstelling ondersteunt de Munt dit initiatief. Onze opera Die tote Stadt wordt op zaterdagavond 23 januari om 22.30 uur uitgezonden en is daarna een maand lang beschikbaar op VRT NU, het webplatform van de Vlaamse openbare omroep. Ook Is this the end?, onze digitale opener van het huidige operaseizoen, zal later in februari nog uitgezonden worden.

Op podium19.be vind je altijd de meest recente informatie over het programmaschema. Podium 19 is te bekijken op kanaal 19 van Proximus Pickx, kanaal 99 van Telenet TV, op kanaal 20 van Orange TV, en kan herbekeken worden via de website en app van VRT NU.