De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

De Munt in regenboogkleuren voor Belgian Pride

© Koen Van Buggenhout

In mei hult de Belgian Pride het Brusselse Gewest in een regenboogkleurig jasje. De Munt deelt de overtuigingen van de organisatoren voor een tolerantere en inclusievere maatschappij volmondig en doste daarom zijn zuilengalerij mee uit in de kleuren van de beweging.

Normaal gezien trekt in deze periode de Pride-parade door de Brusselse straten. Hoewel er door de coronacrisis niet uitbundig gevierd kan worden, heeft de vzw Belgian Pride toch heel wat zichtbaarheidsinitiatieven kunnen opzetten. Een van de meest opvallende is het uitdossen van de Brusselse publieke ruimte in de kleuren van de regenboogvlag.

De Munt ijvert er steeds voor een zo divers en inclusief mogelijk operahuis te zijn. We zijn dan ook maar wat graag een partner in het Rainbowcity.brussels-project en bekleden de zuilen van onze schouwburg een maand lang met regenboogkleurige doeken. Zo creëren we samen met Belgian Pride meer visibiliteit voor de LGBTQI+-gemeenschap.