De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Building Bridges: de meest hartverwarmende voorstelling van het seizoen

© Hugo Segers

De Munt hield de vijfde voorstelling van The Time of Our Singing exclusief voorbehouden aan een 200-tal personen uit ons sociaal programma Een brug tussen twee werelden en ongeveer 300 leerlingen uit het secundair onderwijs.

De Munt organiseert al sinds 2015 Building Bridges-voorstellingen om jongeren en kwetsbare personen aan een zeer voordelig tarief – of zelfs helemaal gratis – te laten kennismaken met opera. Met dit initiatief willen we specifiek mensen bereiken die wel eens graag naar een opera zouden gaan, maar daar niet altijd de kans of de middelen toe hebben.

Concreet ontvingen we 341 leerlingen, oftewel 13 klassen, uit 8 verschillende secundaire scholen, en 231 kwetsbare personen uit diverse centra en organisaties die aangesloten zijn bij ons sociaal programma Een brug tussen twee werelden: OCMW’s, woonzorgcentra, centra voor alfabetisering of geestelijke gezondheidszorg,…

Elke editie opnieuw zijn de publieksreacties – van zichtbare ontroering tot tomeloos enthousiasme – van een spontaneïteit zoals je het in de Munt maar zelden meemaakt.