De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Rachmaninov Troika op DVD

In juni jongstleden verscheen onze productie van Rachmaninov Troika op DVD bij het label BelAir Classiques.

In juni 2015 bracht de Munt onder de titel Rachmaninov Troika de drie afgewerkte opera’s van Sergej Rachmaninov – de drie éénakters Aleko, De gierige ridder en Francesca da Rimini op libretti van Poesjkin en Dante – in één avondvullende voorstelling. Een huzarenstukje dat nog nooit eerder was uitgevoerd. Kirsten Dehlholm en het kunstenaarscollectief Hotel Pro Forma werkten een zeer visuele en kleurrijke regie uit. Het Symfonieorkest en koor van de Munt stonden onder leiding van de Russische dirigent Mikhail Tatarnikov.

Een goed jaar later, in juni 2016, verscheen deze productie op DVD bij het label BelAir Classiques en werd die meteen bekroond met een “choc du mois” door het magazine Classica.

Deze DVD is gerealiseerd dankzij de genereuze steun van onze mecenas Alain Mallart en zijn bedrijf Energipole. Het is de eerste keer dat een mecenas betrokken was bij de productie van een DVD.

>> bekijk een fragment
>> deze titel is te koop bij Fnac