De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

The Time of Our Singing uitgeroepen tot Beste Wereldcreatie

© Bernd Uhlig

Gisteren werd in het Teatro Real de Madrid de prestigieuze International Opera Awards uitgereikt. De Munt haalde met het magnum opus van Kris Defoort de 'Best World Premiere' binnen.

In september 2021 openden we het nieuwe seizoen met de creatie van The Time of Our Singing, een opera van Kris Defoort op een Engelstalig libretto van de hand van toneelschrijver Peter van Kraaij. Dit opdrachtwerk van de Munt, gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard Powers, volgt de drie kinderen van de gemengde familie Strom in hun zoektocht naar hun identiteit. Een zoektocht die ze ondernemen tegen de achtergrond van de naoorlogse segregatie in Amerika, maar ook via hun beleving van erg verschillende muziekgenres.

Nu, een jaar later, werd deze productie tijdens de belangrijkste awardceremonie van de operawereld uitgeroepen tot  ‘Best World Creation’. De Munt is trots op deze erkenning voor zijn artistieke politiek, die blijft inzetten op nieuwe creaties en opdrachtwerken.

Een nieuwe voorstellingsreeks van The Time of Our Singing vindt later dit seizoen plaats bij coproducent Theater Sankt Gallen. In de herfst van 2024 is er tevens een reprise gepland in de Munt.

Ook bij de overige winnaars vinden we enkele vaste gasten van de Munt terug. Zo ging MM Ambassador Stéphane Degout, binnenkort onze Jevgeni Onegin, met de prijs in de categorie 'Male Singer' aan de haal en sleepte Sabine Devieilhe de award voor 'Female Singer' in de wacht.

Bekijk hieronder de reacties van componist Kris Defoort en Algemeen en Artistiek Directeur Peter de Caluwe.