OPGELET! De aangekondigde staking van de NMBS zal het treinverkeer van 5 december (22u) tot 7 december (22u) ernstig verstoren. We vragen u om hiermee rekening te houden als u de komende dagen een van onze voorstellingen bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De Munt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventueel ongemak en het is bijgevolg ook niet mogelijk om uw tickets te ruilen of terug te betalen.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Luistertip: 'Das Rheingold - over de zondeval van de goden'

In zijn podcast Das Rheingold: over de zondeval van de goden brengt Piet Lamberts-Van Assche een muzikale vertelling van de gelijknamige opera. Hij volgt daarbij nauwgezet Richard Wagners libretto en regieaanwijzingen.

In Das Rheingold verzaken goden, reuzen en Nevelingen ieder op hun manier aan de liefde in ruil voor macht. Alles begint bij de dwerg Alberich, die het goud van de Rijn steelt en er een ring mee smeedt die de bezitter ervan almachtig maakt. Al snel lokt deze ring een hevige strijd uit, die niet zal luwen alvorens het goud terug naar de bodem van de Rijn zinkt... 

Vijftig minuten lang gidst Pieter Lamberts-Van Assche je in deze podcast van de oevers van de Rijn via de donkere uithoeken van Nibelheim naar het Walhalla. Voor de muziek maakt hij gebruik van de legendarische uitvoering van Sir Georg Solti met de Wiener Philharmoniker.

Deel deze pagina