OPGELET! De aangekondigde staking van de NMBS zal het treinverkeer van 5 december (22u) tot 7 december (22u) ernstig verstoren. We vragen u om hiermee rekening te houden als u de komende dagen een van onze voorstellingen bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De Munt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventueel ongemak en het is bijgevolg ook niet mogelijk om uw tickets te ruilen of terug te betalen.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Adriene Hughes
Concert

Via Crucis
Martino Faggiani

Inleiding

Het Koor van de Munt is een instituut zou oud als de schouwburg zelf. Onze huiszangers vormen het vocale fundament en een onmisbaar puzzelstuk in het klankpalet van onze producties. Bij zowat elke opera krijgen ze hun plaatsje op de planken, maar nu verdienen ze ook écht een keer centre stage.

Koordirigent Martino Faggiani stelde voor dit concert een verrassend programma samen met zelden gehoorde werken voor koor en orgelbegeleiding, waaronder de Missa Brevis van Benjamin Britten en Franz Liszts meditatieve Via crucis. Goed voor een avond elegante meerstemmigheid en gloedvolle tutti, in de machtige akoestiek van de Dominicanenkerk.

Programma
 • Benjamin Britten
  Missa Brevis in D, op.63  (1959)
 • Franz Liszt  
  Ave verum corpus, J31 (1871)
  Ossa arida, J38 (1879)
  Qui seminant in Lacrimis, J48 (1884) 
  Via crucis, J33 (1876-1879)
Data & tickets

Plaats

Dominicanenkerk

Tarieven

€ 15 (eenheidsprijs)

Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

Muzikale leiding en pianoMARTINO FAGGIANI
OrgelWOUTER DEKONINCK

PilatusRENE LARYEA
Baritono SoloANDRZEJ JANULEK

Koor van de Munt

CopresentatieBOZAR MUSIC, BELGIAN NATIONAL ORCHESTRA