De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Chambre Claire
Andere

United music
of Brussels
DE MUNT / BOZAR / NOB

Inleiding

Muzikale wandeling in het hart van Brussel

Gezamenlijke Seizoensopeners van het Nationaal Orkest van België, de Munt en BOZAR

United Music of Brussels is de eerste mijlpaal binnen een samenwerking tussen drie federale culturele instellingen. Op 10 september 2016 slaan het Nationaal Orkest van België, de Munt en BOZAR de handen in elkaar om het seizoen in schoonheid te openen met een muzikale wandeling door het kloppende hart van Brussel. Voor de gelegenheid laten de muzikanten van de twee federale orkesten en de koren van de Munt en de MM Academy hun vier muren voor wat ze zijn om naar het grote publiek te trekken. Ze bieden een brede waaier aan van concerten langs een route door het stadscentrum waarbij Brussel wordt gevierd met muziek op heel wat verschillende verrassende locaties.

Op een vijftiental bijzondere locaties in het centrum – boven- of ondergronds, in een hotel of privéwoning … – zullen de muzikanten in uiteenlopende formaties, gaande van duo’s tot kwintetten, over trio's en kwartetten, het beste van zichzelf geven, met als orgelpunt een heus slotconcert in de Sint-Gorikshallen.

Met dit evenement breken het Nationaal Orkest van België, de Munt en BOZAR uit hun muren in het centrum en dragen ze hun steentje bij aan een dynamischer Brussel. Dat doen ze niet alleen door de muziek en de muzikanten naar ongewone plaatsen te leiden, maar ook door de muzikanten en het publiek met elkaar in contact te brengen. Bijvoorbeeld in rust- en verzorgingstehuis Huize Sint-Monika, waar de bewoners zelf kunnen deelnemen aan het evenement; in de kelder van de Koninginnengalerij waar voorbijgangers een muzikale siësta kunnen beleven of in de boekhandel Taschen waar klanten een ondergronds concertje kunnen meepikken.

Musiq’3 sluit zich aan bij het evenement door dit ongewoon parcours te verfilmen ! De video-reportage zal vanaf 1” september beschikbaar zijn op de Facebook pagina’s en websites van de drie instellingen en van Musiq’3.

Data & tickets

Plaats

Brussel

Tarieven

gratuit

Duur

14:30 — 18:00

Data & tickets

Data

  • zat 10 sept 2016

    Tijd

    14:30

    Plaats

    Brussel