OPGELET! De aangekondigde staking van de NMBS zal het treinverkeer van 5 december (22u) tot 7 december (22u) ernstig verstoren. We vragen u om hiermee rekening te houden als u de komende dagen een van onze voorstellingen bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De Munt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventueel ongemak en het is bijgevolg ook niet mogelijk om uw tickets te ruilen of terug te betalen.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Enkel met Covid Safe Ticket
Vocalissimo

Franz-Josef Selig & Gerold Huber

Inleiding
WIE RIJDT ER ZO LAAT DOOR NACHT EN WIND?— GOETHE (DER ERLKÖNIG)

Er is een repertoire innig mooie liederen voor geschreven en toch kunt u de basstem maar zelden live aan het werk horen in een recital. Dat alleen zou van deze liedavond een belevenis maken. Maar als de bas ook nog eens de naam Franz-Josef Selig draagt … 

De gerenommeerde Duitse liedzanger stelde een uitgekiend, literair programma samen dat de lange negentiende eeuw omspant: van Carl Loewes ‘gothic’ ballades over koningen, dood en verval, via een aantal weinig gehoorde liederen van Hugo Wolf op teksten van Goethe, tot het expressieve proto-modernisme van Rudi Stephan, wiens veelbelovende carrière abrupt eindigde in de loopgraven van 1915.

Data & tickets

Plaats

De Munt

Tarieven

Ticketprijzen van € 10 tot € 46
-30 jaar: € 10 / € 25

Streaming

Uitzending Klara
20.11.2021
-
Uitzending Musiq3
09.12.2021

Duur

1:30 (inclusief 1 pauze)

Werken van
CARL LOEWE, HUGO WOLF, RUDI STEPHAN

Galerij

Galerij

Data & tickets

Data

  • vri 05 nov 2021

    Tijd

    20:00

    Plaats

    De Munt

Bezetting
Bezetting

BassoFRANZ-JOSEF SELIG
PianoGERHOLD HUBER

ProductieDE MUNT / LA MONNAIE