De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Dirk Leemans | © Charles Mignot
Vocalissimo

Stéphane Degout & Marielou Jacquard
Die schöne Magelone

Inleiding
Een onvergetelijk moment, dit schitterende concert.— Forumopéra

Met zijn Romanzen aus Ludwig Tiecks ‘Magelone’ geeft Johannes Brahms zich over aan de 19de-eeuwse voorliefde voor de middeleeuwen en zijn romans over ridderlijkheid en hoofse liefde tegen een gotische achtergrond. Deze liedcyclus, geïnspireerd op de Volkssprookjes van Ludwig Tieck (1797), brengt het verhaal van de onmogelijke liefde tussen de Napolitaanse prinses Magelone en de troubadour-ridder Pierre de Provence. Met zijn dramatische structuur, zijn talrijke personages (vier!) en zijn indrukwekkende pianobegeleiding – een symfonieorkest waardig – nemen deze vijftien liederen samen haast de allure van een opera in pocketformaat aan. Bariton en MM Ambassador Stéphane Degout brengt samen met mezzosopraan Marielou Jacquard dit epische werk tot leven, begeleid door pianist Alain Planès en acteur Roger Germser als verteller. Een recital waarin theater en muziek, spraak en zang samenvallen. 

Programma

JOHANNES BRAHMS
Romanzen aus Ludwig Tiecks ‘Magelone’, op.33 (1861)

Data & tickets

Plaats

De Munt

Tarieven

Ticketprijzen van € 10 tot € 46
-30 jaar: € 10 / € 25
-15 jaar: Gratis (mits begeleid door een betalende volwassene)

Taal

Gezongen in het Duits, vertelling in het Frans

Duur

1u15 (zonder pauze)

IN DE PERS

"Een onvergetelijk moment, dit schitterende concert, verzorgd door vertolkers die in hun engagement en in hun expressie een maatstaf vormen."

– Forumopéra 

"Marielou Jacquard zet haar twee personages, Maguelone en Sulima, dochter van de sultan van Egypte, briljant neer. (...) Stéphane Degout is op de top van zijn vocale kunnen en zeer aandachtig voor de tekst."

– Olyrix 

Galerij

Galerij

Data & tickets

Data

  • woe 14 sept 2022

    Tijd

    20:00

    Plaats

    De Munt

Bezetting
Bezetting

Pierre (baritono)STÉPHANE DEGOUT Magelone / Sulima (mezzo-soprano)MARIELOU JACQUARD VertellerROGER GERMSER PianoALAIN PLANÈS

ProductieDE MUNT