MM Tickets is gesloten van zaterdag 9 juli t.e.m. maandag 15 augustus. Tickets en abonnementen zijn gedurende deze periode nog steeds online te koop.

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

© Dirk Leemans | © Charles Mignot

Recital

Stéphane Degout & Marielou Jacquard

Die schöne Magelone

Inleiding
In de schemerende verte, daar roepen de liederen van thuis— Wie froh und frisch (Brahms / Tieck)

Met zijn Romanzen aus Ludwig Tiecks ‘Magelone’ geeft Johannes Brahms zich over aan de 19de-eeuwse voorliefde voor de middeleeuwen en zijn romans over ridderlijkheid en hoofse liefde tegen een gotische achtergrond. Deze liedcyclus, geïnspireerd op de Volkssprookjes van Ludwig Tieck (1797), brengt het verhaal van de onmogelijke liefde tussen de Napolitaanse prinses Magelone en de troubadour-ridder Pierre de Provence. Met zijn dramatische structuur, zijn talrijke personages (vier!) en zijn indrukwekkende pianobegeleiding – een symfonieorkest waardig – nemen deze vijftien liederen samen haast de allure van een opera in pocketformaat aan. Bariton en MM Ambassador Stéphane Degout brengt samen met mezzosopraan Marielou Jacquard dit epische werk tot leven, begeleid door pianist Alain Planès en acteur Roger Germser als verteller. Een recital waarin theater en muziek, spraak en zang samenvallen. 

Bezetting
Bezetting

Pierre (baritono)STÉPHANE DEGOUT Magelone / Sulima (mezzo-soprano)MARIELOU JACQUARD VertellerROGER GERMSER PianoALAIN PLANÈS

ProductieDE MUNT

Data & tickets

Data & Tickets