De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Filip Van Roe
Dans

3S
Sidi Larbi Cherkaoui

Inleiding
When the planet is in pain, we are in pain.— Warsan Shire

Wellicht hebben we nog nooit zoveel tijd met onszelf doorgebracht, zijn we al lang niet meer zo gebonden geweest aan onze directe omgeving. Met 3S richt Sidi Larbi Cherkaoui zijn blik op ons, op het afgezonderde individu: eenzaam en toch onvermijdelijk verbonden met de wereld, met de habitats die ons voeden, in gevaar brengen en definiëren.

Drie dansers – Nicola Leahey, Kazutomi “Tsuki” Kozuki en Jean Michel Sinisterra Munoz – trekken onzichtbare lijnen tussen de landen waar ze vandaan komen. Van Australië tot Japan en Colombia vormen ze zo een gigantische driehoek waarvan de hoeken ver uit elkaar liggen maar de medianen ons allemaal raken. Dat geldt ook voor de thema’s die ze in hun solo’s behandelen: de doelgerichte wandaden van multinationals in oeroude bossen; de individuele en collectieve trauma's van een nucleaire ramp; de Colombiaanse guerrillaoorlog, weerspiegeld in het geweld van de burgeroorlog in Syrië. Drie zangeressen voegen zich bij de dansers om een stem te geven aan deze menselijke eenzaamheid en verdriet, maar ook om ze te doorbreken, terwijl de beelden van Sabine Groenewegen de buitenwereld naar het podium brengen. Of is het andersom? 3S is een voorstelling die afstanden doet vervagen en vreemden verwant maakt.

(Karthika Naïr, september 2020)

Deze voorstelling maakt deel uit van Troika Dance
Data & tickets

 – 

Plaats

Malibranzaal (Ateliers van de Munt)

Tarieven

Cat. A - 34 €

Taal

Boventiteling in het Nederlands en het Frans

Inleiding

Engelstalige inleiding 45' voor aanvang

Duur

± 1u15

Leeftijdslimiet

Deze voorstelling is toegankelijk vanaf 5 jaar

Galerij

Galerij

Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

Concept en regieSIDI LARBI CHERKAOUI ChoreografieSIDI LARBI CHERKAOUI Moving imageSABINE GROENEWEGEN Muziekcompositie en arrangementenGHALIA BENALI
PATRIZIA BOVI
SIDI LARBI CHERKAOUI
KARSTEN FUNDAL
TSUBASA HORI
Geluidsontwerp moving imageSABINE GROENEWEGEN DansKAZUTOMI “TSUKI” KOZUKI
NICOLA LEAHEY
JEAN MICHEL SINISTERRA MUNOZ
Live muziekGHALIA BENALI
PATRIZIA BOVI
TSUBASA HORI
KAZUTOMI “TSUKI” KOZUKI
Live videoSHAWN FITZGERALD AHERN DramaturgieTIMMY DE LAET LichtontwerpKRISPIJN SCHUYESMANS KostuumsVEERLE VAN DEN WOUWER

ProductieEASTMAN In opdracht vanTORINODANZA FESTIVAL
TEATRO STABILE DI TORINO-TEATRO NAZIONALE

Met de steun van de Fondation BNP Paribas, de Vlaamse Overheid en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.