OPGELET! De aangekondigde staking van de NMBS zal het treinverkeer van 5 december (22u) tot 7 december (22u) ernstig verstoren. We vragen u om hiermee rekening te houden als u de komende dagen een van onze voorstellingen bijwoont en om uw traject van en naar de Munt goed voor te bereiden. De Munt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventueel ongemak en het is bijgevolg ook niet mogelijk om uw tickets te ruilen of terug te betalen.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Concert

Mahler Symphony 2 ‘Auferstehung’
Alain Altinoglu

Inleiding

Sterben werd' ich, um zu leben!  

Apocalyptische trompetten. Een orgel. Een gigantisch symfonisch orkest en dito koor. Een extra ‘Fernorchester’. Klokken. Zangsolisten. Meer is er niet nodig om Gustav Mahlers monumentale Tweede symfonie uit te voeren. De dimensie van de middelen verraadt de ambitie van de boodschap: niet de ontberingen en de tegenslagen van het leven, niet de ellende en de angst, zelfs niet de dood heeft het laatste woord. De mens is in staat zichzelf en zijn sterfelijkheid te overwinnen.

Van de grimmige Totenfeier-mars uit het openingsdeel tot de euforische extase van het slotkoor houdt deze “Auferstehungssymphonie” je als luisteraar anderhalf uur lang in zijn ban. Uitgevoerd onder de bezielde leiding van muziekdirecteur Alain Altinoglu vormt ze op 1 oktober een imposant begin van de Mahlercyclus die het Muntorkest, het Belgian National Orchestra en Bozar de komende twee seizoenen in Brussel presenteren. 

MEER OVER ONZE MAHLER-CYCLUS
Data & tickets

Plaats

Bozar, Henry Le Bœufzaal

Tarieven

Ticketprijzen van € 12 tot € 48
-30 jaar: € 10 / € 25
-15 jaar: Gratis (mits begeleid door een betalende volwassene)

Inleiding

Inleiding 45' voor aanvang: door Pieter Mannaerts (NL) in Espace Le Bœuf en Benoit Van Langenhove (FR) in de Ovaal Salon

Duur

1u30' (zonder pauze)

Geniet 25% korting op deze voorstelling dankzij ons

Concert-abonnement
Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

GUSTAV MAHLER
Symphonie Nr.2 c-moll
‘Auferstehungs-Symphonie’
(1888-1894, rev. 1903)

Muzikale leidingALAIN ALTINOGLU KoorleiderEMMANUEL TRENQUE

SopranoILSE EERENS AltoNORA GUBISCH

Symfonieorkest en koor van de Munt
Kooracademie van de Munt o.l.v. Benoît Giaux & Vlaams Radiokoor

In coproductie met Shelter Prod en Prospero MM Productions, met de steun van Taxshelter.be en ING
Met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid