De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
Concert

Schumann Symphony 3 ‘Rheinische’
Alain Altinoglu

Inleiding

Een romantische reis langs de Rijn met zijn vrouw Clara was voor Robert Schumann de belangrijkste inspiratiebron bij het componeren van zijn Derde symfonie. Niet alleen de gelukzaligheid en de rust van die paar dagen in het Rijnland klinken in de hele partituur door, maar ook de subtiele evocaties van de stroom, de traditionele dansen uit die streek en zelfs een religieuze plechtigheid in de Dom van Keulen.

De Rijn speelt ook een centrale rol in Jacques Offenbachs opera Les Fées du Rhin. Van bij de eerste noten van de ouverture ontvouwt zich het muzikale thema dat het gezang van elfen en Rijngeesten uitbeeldt – een thema dat Offenbach enkele jaren later zou hergebruiken in de beroemde “Barcarolle” uit Les Contes d’Hoffmann. Na deze twee romantische werken besluit Alain Altinoglu de avond in een hedendaags register. Met de Dickinson Songs, een liedcyclus voor meisjeskoor en orkest, componeerde Benoît Mernier een eerbetoon aan de poëzie van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson. Een concert in het teken van fantasie, zachtheid en vreugde.

Data & tickets

Plaats

Bozar, Henry Le Bœufzaal

Tarieven

Ticketprijzen van € 12 tot € 48
-30 jaar: € 10 / € 25
-15 jaar: Gratis (mits begeleid door een betalende volwassene)

Duur

30' – pauze – 31'

Inleiding

Inleiding 45' voor aanvang: door Pieter Mannaerts (NL) in de Ovaal Salon en Gilles Remy (FR) in Espace Le Bœuf

JACQUES OFFENBACH
Ouverture ‘Les Fées du Rhin / Die Rheinnixen’ (1864)

BENOÎT MERNIER
Dickinson Songs (2017)

Pauze

ROBERT SCHUMANN
Symphonie Nr.3 Es-Dur ‘Rheinische’, op.97 (1850)

Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingALAIN ALTINOGLU

Symfonieorkest van de Munt
Kinder- en jeugdkoren van de Munt o.l.v. de de Benoît Giaux

ProductieDE MUNT CoproductieBOZAR MUSIC

In coproductie met Shelter Prod en Prospero MM Productions, met de steun van Taxshelter.be en ING Met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid