De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Concert

Schumann Symphony 3 ‘Rheinische’

Alain Altinoglu

Inleiding

Een romantische reis langs de Rijn met zijn vrouw Clara was voor Robert Schumann de belangrijkste inspiratiebron bij het componeren van zijn Derde symfonie. Niet alleen de gelukzaligheid en de rust van die paar dagen in het Rijnland klinken in de hele partituur door, maar ook de subtiele evocaties van de stroom, de traditionele dansen uit die streek en zelfs een religieuze plechtigheid in de Dom van Keulen.

De Rijn speelt ook een centrale rol in Jacques Offenbachs opera Les Fées du Rhin. Van bij de eerste noten van de ouverture ontvouwt zich het muzikale thema dat het gezang van elfen en Rijngeesten uitbeeldt – een thema dat Offenbach enkele jaren later zou hergebruiken in de beroemde “Barcarolle” uit Les Contes d’Hoffmann. Na deze twee romantische werken besluit Alain Altinoglu de avond in een hedendaags register. Met de Dickinson Songs, een liedcyclus voor meisjeskoor en orkest, componeerde Benoît Mernier een eerbetoon aan de poëzie van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson. Een concert in het teken van fantasie, zachtheid en vreugde.

Data & tickets

Data & Tickets

Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingALAIN ALTINOGLU

Symfonieorkest van de Munt
Kinder- en jeugdkoren van de Munt o.l.v. de de Benoît Giaux

ProductieDE MUNT CoproductieBOZAR MUSIC

In coproductie met Shelter Prod en Prospero MM Productions, met de steun van Taxshelter.be en ING Met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid