De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Concert

Chœurs et cantates françaises

Emmanuel Trenque

Inleiding
muziek TILT ONS ZO VER MOGELIJK uit Boven wat is.— Gabriel Fauré

Er is weinig dat de directe emotionele impact kan evenaren van een groot koor in actie. Van oudsher wist koorzang - gewijd of profaan - componisten te triggeren om de schoonheid van de menselijke stem in talloze harmonische combinaties te doen opklinken. Het heeft dit volstrekt unieke genre zijn rijke geschiedenis en traditie opgeleverd. Tijdens dit concert, in het sfeervolle decor van de Dominicanenkerk, brengen het Muntkoor en de solisten van de MM Academy een bloemlezing uit het Franse repertoire, samengesteld door hun dirigent en artistiek directeur Emmanuel Trenque.

Gabriel Fauré’s koormuziek staat bekend om zijn zuiverheid, frisheid en zachte melodieën. Francis Poulenc zette, zeker tegen het einde van zijn leven, het koor vooral in om uitdrukking te geven aan zijn eigen geloof. Dat deed hij in werken die nu eens uitbundig en dan weer mystiek-sereen klinken, maar altijd oprecht zijn. Samen staan deze twee meesters van de vocale muziek garant voor een even zinnelijke als spirituele luisterervaring.

Data & tickets

Data & Tickets

Bezetting
Bezetting

Werken van
GABRIEL FAURÉ,
FRANCIS POULENC

Muzikale leidingEMMANUEL TRENQUE

SopranoMARGAUX DE VALENSART (MM Laureate) MezzoBLANDINE COULON (MM Soloist) TenoreLUIS AGUILAR BaritonoLEANDER CARLIER (MM Soloist) PianoALBERTO MORO

Koor van de Munt

Productie DE MUNT