De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© p.stubbe/midjourney
Vocalissimo

Mirrors
Jeanine De Bique & Concerto Köln

Inleiding

Als in een gebroken spiegel: Jeanine De Bique en de vele facetten van de barokheldinnen in de opera’s van Handel en zijn tijdgenoten 

Cleopatra, Agrippina, Rodelinda, Alcina… achter de welluidende namen van de grote vrouwenfiguren uit de barokopera gaan complexe psychologieën schuil, en muziek die het volledige pallet van de menselijke emotie bestrijkt. In haar nieuwe concertprogramma Mirrors brengt de Trinidadiaanse sopraan Jeanine De Bique enkele van de meest virtuoze aria’s van deze heldinnen samen. Begeleid door het ensemble Concerto Köln laat ze verschillende versies met elkaar dialogeren: in de eerste plaats die van George Frideric Handel, die deze typische da-capo-aria’s naar hun middaghoogte stuwde, maar ook die van minder bekende tijdgenoten als Carl Heinrich Graun, Georg Philipp Telemann of Riccardo Broschi – broer van de beroemde castraat Farinelli. Deze componisten baseerden zich vaak op dezelfde libretti en waren in veel gevallen de eigenlijke vaders van deze personages, die je tijdens dit concert in al hun verschillende facetten kunt ontdekken. 

Stel zelf je flexibel Vocalissimo-abonnement samen met je vijf favoriete liedavonden (of meer) en je geniet naast 25% korting van een hele rits voordelen. Te koop vanaf 29 mei.

Data & tickets

3.5.2025 — 20:00

Plaats

Paleis voor Schone Kunsten

Tarieven

Start ticketverkoop 26.6.2024

Ticketprijzen van € 12 tot € 48
-30 jaar: € 10 / € 25
-15 jaar: Gratis (mits begeleid door een betalende volwassene)

Werken van
GEORGE FRIDERIC HANDEL, CARL HEINRICH GRAUN, LEONARDO VINCI, GEORG PHILIPP TELEMANN

Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

SopranoJEANINE DE BIQUE

CONCERTO KÖLN

ProductieBOZAR MUSIC