De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Scarlet Tummers
Partner project

Sylvia
Fabrice Murgia / Cie Artara, An Pierlé Quartet

Inleiding

“Vergiftigd door waanzin ben ik verliefd op mijn droefenis”, “Ik verlang naar de dingen die mij uiteindelijk zullen kapotmaken” … De dagboeken van Sylvia Plath, de Amerikaanse dichteres en essayiste die in 1963 op dertigjarige leeftijd zelfmoord pleegde, getuigen van haar depressiviteit en geestelijke ontreddering. Belgisch theatermaker Fabrice Murgia graaft in deze tragische documenten naar de ziel van de geniale kunstenares. Zijn nieuwe voorstelling Sylvia wordt een pop-opera voor één zangeres en vijftien vrouwen, een origineel muzikaal totaalspektakel met een eigen tekst en op muziek van de Belgische pianiste en singer-songwriter An Pierlé. Met behulp van camerabeelden schetst hij een indringend portret van Sylvia Plath en andere femmes de lettres. Na de circusopera Daral Shaga stelt de Munt hiermee een tweede muziektheaterproject van Fabrice Murgia voor.

Data & tickets

 – 

Plaats

Théâtre National

Tarieven

€ 30
volwassenen

€ 24
- 35 jaar, +60 jaar, leerkrachten, groepen (vanaf 10 personen

€ 17
-25 jaar, studenten, werkzoekenden

€ 15
schoolgroepen (vanaf 10 personen)

Galerij

Galerij

SYLVIA / TEASER
Data & tickets

Data

Bezetting
Bezetting

RegieFABRICE MURGIA
MuziekAN PIERLÉ, KOEN GISEN, HENDRIK LASURE, CASPER VAN DE VELDE

FotografieJULIETTE VAN DORMAEL, PIERRE DE WURSTEMBERGER
Video en belichtingGIACINTO CAPONIO
KostuumsMARIE-HÉLÈNE BALAU
ScenografieRUDY SABOUNGHI

Met
VALÉRIE BAUCHAU, CLARA BONNET, SOLÈNE CIZERON, VANESSA COMPAGNUCCI, VINORA EPP, LÉONE FRANÇOIS, MAGALI PINGLAUT, ARIANE ROUSSEAU, SCARLET TUMMERS, e.a.

ProductieCIE ARTARA
CopresentationDE MUNT / LA MONNAIE
CoproductieCRÉATION STUDIO, THÉÂTRE NATIONAL WALLONIE-BRUXELLES, THÉÂTRE DE NAMUR, CENTRAL-LA LOUVIÈRE, MARS – MONS ARTS DE L A SCÈNE, THÉÂTRES EN DRACÉNIE – DRAGUIGNAN, THÉÂTRE JEAN-VILAR DE VITRY-SUR-SCÈNE, LA COMÉDIE DE SAINT-ÉTIENNE – CENTRE DRAMATIQUE NATIONAL, LA COOP asbl, e.a.

Deel deze pagina