De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Hugo De Pril

Kamermuziekensembles

Voor vele kenners is kamermuziek de hoogste vorm van musiceren, en niet toevallig hebben vele componisten hun grootste meesterwerken in dit intiemere genre geschreven. Omdat een topensemble als het Muntorkest beschikt over uitgelezen musici die hun solistische kwaliteiten ook graag ten dienste stellen van andere genres dan opera of symfonische werken, hebben zich in de schoot van het Muntorkest een aantal vaste kamermuziekensembles gevormd. Daarnaast maken de solisten van de Munt deel uit van het grote Kamermuziekensemble van de Munt, wat onuitputtelijke mogelijkheden oplevert in instrumentale combinaties, zodat quasi het volledige kamermuziekrepertoire binnen hun bereik ligt. Doorheen de jaren hebben deze ensembles stuk voor stuk een zeer uitgebreid repertoire opgebouwd.
U kan de Muntensembles beluisteren in de kamermuziekreeks van de Munt of op cd, maar u kan de musici ook, in vaste formatie of in een speciaal samengestelde groep, in uw eigen concertreeks of voor losse gelegenheden uitnodigen met een haast ongelimiteerd repertoire.

De Munt beschikt over een strijktrio, een strijkkwartet, een klaviertrio, een klavierkwartet, een klavierkwintet, een blaaskwintet, en blaasoktet, een koperkwintet…, maar grotere ensembles of specifieke combinaties, afhankelijk van uw wensen, zijn steeds mogelijk.