MM Tickets is gesloten vanaf 6 juli tot en met 12 augustus.
Tickets en abonnementen kunnen tijdens deze periode nog steeds online gekocht worden.
De Munt wenst je een fijne en deugddoende zomer!

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Wim Vanmaele

In ons theater

U zoekt een bijzondere locatie voor uw bedrijfsevents of privé-recepties? Het architecturale erfgoed van de Munt biedt u een unieke setting om uw gasten in te ontvangen.

GROTE ZAAL

Dit is het hart van onze schouwburg. De Grote Zaal telt 1 152 zitplaatsen, is versierd met rood fluweel en verguld stucwerk, en combineert neobarok met elementen in neo-empirestijl. Het is een van de mooiste Europese schouwburgzalen.

KONINKLIJK SALON

Deze exclusieve ontvangstruimte bevindt zich ter hoogte van het eerste balkon en werd in 1985 volledig gerestaureerd. De vloer in wit en zwart marmer is een ontwerp van Daniel Buren, de zuilen zijn van Charles Vandenhove en de sculpturen van Giulio Paolini.

GROTE FOYER

Met zijn charmante, typisch 19de-eeuwse decoratie – met uitzondering van het plafond, in 1970 herschilderd door Thierry Bosquet – is de Grote Foyer ideaal voor het organiseren van kamermuziekconcerten en andere evenementen in een intiem maar prestigieus kader.

INKOMHAL

De Inkomhal van de schouwburg werd in 1985 volledig herdacht door architect Charles Vandenhove. De zwart-wit marmeren vloer in dubbele waaiervorm is het werk van Sol LeWitt; het plafondtriptiek werd geschilderd door Sam Francis.

BONBONNIÈRE

Deze charmante en gezellige doorgangsruimte met bar biedt een blik van bovenaf op de Inkomhal van de Munt. Voorafgaand aan elke operavoorstelling worden hier de inleidingen gegeven.

ERETRAP

Versierd met decoraties in Franse stijl en symbolistische schilderijen die tussen 1907 en 1933 werden gerealiseerd door Emile Fabry, leidt de rode loper van onze Eretrap de toeschouwers vanuit de Inkomhal naar de parterre van de Grote Zaal.

KOORZAAL

Deze zaal op de bovenste verdieping van de Muntschouwburg is in hoofdzaak bedoeld als repetitieruimte voor onze koren. Ze heeft twee terrassen die een spectaculair uitzicht bieden op het historische centrum van Brussel.

KUFFERATHFOYER

Deze foyer op de zevende verdieping van de Muntschouwburg kan 80 personen ontvangen. Hij is versierd met zwart-witfoto’s van Günther Förgen is uitgerust met een bar. Het is een aangename ontmoetingsplaats met zicht op het Muntplein.

VOOR MEER INFO OVER CAPACITEIT EN PRIJZEN

venues@demunt.be

+32 2 210 84 05