MM Tickets is gesloten vanaf 6 juli tot en met 12 augustus.
Tickets en abonnementen kunnen tijdens deze periode nog steeds online gekocht worden.
De Munt wenst je een fijne en deugddoende zomer!

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Green Opera Production

Uit de berekening van onze CO2-voetafdruk (Bilan Carbone®) vloeide een reeks acties voort die gericht zijn op een verlaging van de koolstofuitstoot van onze producties.

Bevordering van de zachte mobiliteit van het publiek:

Wij proberen zachte mobilteit te promoten bij ons publiek door middel van een ontwikkeling van het mobiliteitsaanbod via diverse partnerschappen en bewustmaking van milieuvriendelijkere vervoersmogelijkheden. 

Aanpassing van HET TRANSPORT VAN ONS PERSONEEL en van ONZE artiesten: 

Het vliegtuig is nog steeds een vaak gebruikt – en zeer vervuilend – vervoermiddel in de operasector. We hebben de volgende actieprioriteiten:

  • We geven de voorkeur aan videoconferenties boven fysieke verplaatsingen en ontwikkelen daar geschikte tools voor;
  • we geven voor bepaalde bestemmingen de voorkeur aan de trein boven het vliegtuig;
  • we werven onze aanvullende artiesten (figuranten, dansers, acteurs) lokaal aan;
  • we moedigen de artiesten ertoe aan om geen verplichtingen aan te gaan die verre verplaatsingen tijdens de productie vereisen.
Ecologisch ontwerp van decors, kostuums en accessoires:

We geven in de mate van het mogelijke de voorkeur aan de standaardstructuren en de elementen uit onze voorraad bij de vervaardiging van onze producties. Dit is een basisprincipe, dat wij verder proberen uit te bouwen door een dialoog aan te gaan met de artistieke teams en andere operahuizen. Zo worden al onze repetitiedecors opgebouwd met materialen die uitsluitend uit onze eigen stock afkomstig zijn. 

Er zijn verschillende initiatieven op het vlak van recyclage en revalorisatie van onze producties. De Munt is medeoprichter van het InLimbo-platform, een door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gesubsidieerd project waarmee de uitwisseling van materialen binnen de socioculturele sector mogelijk wordt. Tijdens het seizoen 2019-20 bedroeg het totale volume van transacties op InLimbo 48 ton aan materialen, waarvan 6,6 ton door de Munt werd geschonken aan verschillende socioculturele verenigingen. Onder de materialen die wij reeds hebben geschonken, vallen houten panelen, textiel, lampen, aluminium frames, potten verf, meubelen enz. 

Momenteel proberen we nieuwe modellen voor recyclage en revalorisatie van onze afgevoerde producties uit. Zo hebben we samen met onze Brusselse partner Rotor een succesvol revalorisatieproject uitgewerkt rond de ecologisch ontworpen decorelementen voor de productie van Foxie! Het sluwe vosje (2017), een scenografie van Christophe Coppens.

 

Contact: Sophie Cornet, Verantwoordelijke van de dienst Duurzaamheid.
s.cornet@lamonnaie.be  +32 (0)2 210 84 41